Verstappen, liderul campionatului, minimizează importanța victoriei la Monaco

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Verstappen, liderul campionatului, minimizează importanța victoriei la Monaco
Liderul campionatului, Max Verstappen
Liderul campionatului, Max Verstappen
Profimedia
Max Verstappen a sfidat importanța Marelui Premiu al Principatului Monaco și a declarat că regretă decizia furnizorului de motoare Honda de a trece de la echipa sa Red Bull la Aston Martin în 2026.

Dublul campion mondial în exercițiu și favoritul cursei pentru titlu din acest an, a declarat reporterilor că Marele Premiu de la Monaco este cea mai dificilă cursă a sezonului, dar nu mai specială decât altele.

"Pentru noi, da, este cea mai dificilă de câștigat, probabil", a spus el. "Și mai ales dacă ai un eșec în calificări, dar vom vedea.

"Vreau să câștig, bineînțeles, dar nu primești mai multe puncte aici pentru că este Monaco. Așa că faci tot ce poți, apoi împachetezi și te pregătești pentru următoarea cursă".

După trei victorii în primele cinci curse din acest an, olandezul conduce în fața coechipierului său de la Red Bull, Sergio Perez, câștigătorul de anul trecut de la Monaco, cu 14 puncte avans înaintea celei de-a 80-a ediții de duminică a clasicei curse de pe circuitul stradal mediteranean.

Mexicanul Perez, care a câștigat la Jeddah și Baku în acest an, și-a dezvoltat o reputație de specialist al circuitelor stradale și dorește să reușească din nou în acest weekend pentru a menține presiunea asupra lui Verstappen în lupta pentru coroana piloților.

"Pe astfel de circuite, trebuie să fii foarte puternic în cursă", a declarat el. "Foarte puternic cu presiunea și să fii capabil să o gestionezi. Nu ai posibilitatea să faci greșeli - nu poți scăpa cu ele.

"Cred că, probabil, am mai multă încredere decât alții în ziua cursei pe aceste circuite, dar, în cele din urmă, am câștigat la Baku datorită ritmului pur, așa că nu contează dacă este un circuit stradal sau un circuit permanent.

"Și dacă pot să o fac la Baku, pot să o fac oriunde."

Honda "nefericită

Verstappen a fost în mod clar dezamăgit de decizia Honda de a reintra în Formula 1 ca furnizor exclusiv și oficial de motoare complete, după ce s-a retras din această poziție de la Red Bull în 2021.

De atunci, Red Bull și-a înființat propria secțiune de unități de propulsie și a acceptat deja să colaboreze cu Ford pentru dezvoltarea motorului din 2026.

Cu toate acestea, Verstappen a declarat că a fost "nefericit, modul în care au decurs toate acestea", referindu-se la sentimentul său de pierdere, după ce în trecut a fost entuziasmat de realizările Honda.

"În urmă cu câțiva ani, au spus că se vor opri, așa că Red Bull și-a înființat propria divizie de motoare, dar apoi au spus "nu, continuăm".

"Este un pic păcat, aș spune, să îi văd plecând la Aston Martin."

El a adăugat că "suntem cu toții foarte entuziasmați de ceea ce se va întâmpla cu Ford", dar a recunoscut că Aston Martin va avea un "motor grozav".

De asemenea, el a sprijinit decizia Mercedes din această săptămână de a-și aduce mașina cu un pachet puternic actualizat la Monaco, în urma inundațiilor din Italia, unde Marele Premiu din Emilia Romagna de la sfârșitul săptămânii trecute a fost anulat.

"Pentru mine, întotdeauna aș pune-o pe mașină cât mai curând posibil, decât să o las în garaj", a spus el, răspunzând la sugestiile că Monaco ar putea să nu fie un circuit potrivit pentru testarea atâtor piese noi.

"Dar este foarte dificil să știi la ce să te aștepți de la Mercedes acum".

Verstappen a respins, de asemenea, zvonurile care îl leagă pe septuplul campion Lewis Hamilton de o mutare la Ferrari.

"Nu este problema mea", a spus el. "Este decizia lui Lewis. Cred că este foarte fericit la Mercedes. Au câștigat foarte mult.

"Dar poate că este bine pentru el, deoarece crește un pic prețul la Mercedes".