Statistici și probabilitate victorie Bundesliga: Bayern vrea să revină pe primul loc

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Statistici și probabilitate victorie Bundesliga: Bayern vrea să revină pe primul loc
Actualizat
Bayern vrea să revină pe primul loc
Bayern vrea să revină pe primul loc
AFP
Ultimele trei partide din cadrul etapei a 25-a din Bundesliga se desfășoară duminică.

Union Berlin - Eintracht Frankfurt, 16:30 

O serie de patru meciuri fără victorie în Bundesliga (E3, Î1) a spulberat slabele speranțe ale lui Union Berlin de a câștiga titlul în cel de-al patrulea sezon în prima ligă. Echipa lui Urs Fischer este încă în cursă pentru a treia calificare europeană consecutivă și poate chiar pentru o primă participare în Liga Campionilor.

Acest meci s-ar putea dovedi decisiv în cursa pentru primele șase locuri, deoarece Union este despărțită de doar cinci puncte de urmăritoarea Eintracht Frankfurt. Incredibila serie de 17 meciuri de campionat fără înfrângere pe teren propriu (V11, E6), care este în prezent a doua cea mai lungă dintre toate cluburile din Bundesliga, după campioana Bayern Munchen, ar putea încuraja gazdele să își revină după eliminarea din Europa League.

Probabilitate victorie
Opta by Stats Perform

Eintracht a fost și ea eliminată în această săptămână din Europa, după ce a pierdut cu Napoli în optimile Champions League. Obiectivul oaspeților este acum clar, reducerea distanței față de primele patru clasate. Totuși, oaspeții au doar o victorie în ultimele cinci etape (1V, 2E, 2Î), însă istoricul meciurilor directe este partea lor. În șapte partide directe, Eintracht are doar înfrângeri pe terenul lui Union (V4, E1, Î2). 

Rezultate meciuri directe
Flashscore

Echipa din Frankfurt traversează cea mai lungă perioadă, șase partide consecutive, fără o victorie în deplasare din timpul mandatului lui Glasner (E4, Î2).

Jucători de urmărit: Sheraldo Becker, cel mai bun marcator al lui Union, și-a asigurat deja cel mai bun sezon competițional de când s-a mutat în Germania (G7), dar încă nu a găsit golul în 2023. Mario Götze de la Frankfurt este, de asemenea, poate cel mai bine cunoscut pentru capacitatea sa de a marca sau de a crea goluri, dar în ultima vreme a fost un ghimpe în coasta arbitrilor, primind cinci cartonașe galbene în ultimele șase meciuri.

Statistică importantă: În zece din cele 12 meciuri jucate de Frankfurt în deplasare, ambele echipe au marcat în campionat (83%).

Bayer Leverkusen - Bayern Munchen, ora 18:30

Recentele victorii consecutive în campionat au readus speranța calificării în cupele europene pentru Leverkusen, care s-a calificat joi și în sferturile de finală ale Europa League. 

Xabi Alonso se întâlnește cu fosta formație, Bayern Munchen, la care și-a încheiat cariera de fotbalist. Spaniolul are "amintiri frumoase" din perioada petrecută la Munchen. Partida din tur s-a încheiat cu victoria categorică a lui Munchen, scor 4-0, care a câștigat cinci din ultimele șase meciuri directe. 

Acest lucru face parte din dominația istorică a lui Bayern în această confruntare în care se mândresc cu un avantaj general al meciurilor directe (V59, E18, Î19).

Rezultate meciuri directe
Flashscore

Bayern traversează o formă impresionantă în deplasare, pierzând un singur meci din septembrie 2022 (V10, E2), iar toate semnele par să indice un nou succes al campionilor. 

Probabilitate victorie
Opta by Stats Perform/AFP

Jucători de urmărit: Portarul lui Leverkusen, Lukáš Hrádecký, ar putea fi ținut ocupat, mai ales că are un singur meci fără gol primit în meciurile cu Bayern (V3, E3, Î11). Unul dintre cei care îl vor testa ar putea fi Thomas Müller, care a contribuit direct la 18 goluri în 28 de meciuri (G9, A9) împotriva lui Leverkusen (V17, E7, Î4).

Statistică interesantă: Bayern a marcat 25 de goluri între minutul 31 și pauză, mai mult decât dublu față de orice altă echipă din Bundesliga.

Mainz - Freiburg, 20:30

Etapa din Bundesliga se încheie cu un meci care poate fi crucial în ceea ce privește cursa pentru Europa, cele două echipe fiind despărțite de doar două locuri și nouă puncte înaintea rundei. 

Din 2015/16, Mainz nu a mai ocupat un loc între primele șapte după 24 de runde ale unui sezon de Bundesliga. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că au acumulat la fel de multe puncte ca și Bayern Munchen, din a doua jumătate a sezonului (V5, E1, Î1).

Mainz a adunat mai multe puncte împotriva lui Freiburg (48) decât orice altă echipă din Bundesliga, pierzând doar unul din ultimele 13 meciuri directe acasă (V8, E4, Î1).

Rezultate meciuri directe
Flashscore

Freiburg este inconstantă în deplasări, oscilând în ultimele șase partide de la minim 3 goluri încasate la cele în care nu a primit niciun gol.

Probabilitate victorie
Opta by Stats Perform/AFP

Jucători de urmărit: Leandro Barreiro are patru contribuții la goluri în ultimele sale cinci apariții la Mainz (G2, A2), reprezentând 80% din totalul său 2022/23. Pentru Freiburg, Ritsu Dōan și-a extins seria de meciuri fără înfrângere când marchează la 19 (V19, E1). 

Statistică interesantă: Doar șase din punctele lui Freiburg (45) au fost adunate atunci când au început ca outsideri înainte de meci (V1, E2, Î5).

Clasament înaintea meciurilor de duminică
Flashscore