Preview Bundesliga: Statistică și șanse de victorie

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Preview Bundesliga: Statistică și șanse de victorie
Dortmund încearcă să-și prelungească recordul de meciuri câștigate
Dortmund încearcă să-și prelungească recordul de meciuri câștigate
AFP
După-amiază plină de Bundesliga! Începând cu 16:30 avem dueluri tari, Bayern - Bochum, Bremen - Dortmund, Freiburg - Stuttgart, Hoffenheim - Leverkusen, Mainz - Augsburg, iar de la 19:30 se va disputa RB Leipzig - Union Berlin.

Bayern - Bochum, 16:30

După o serie de trei remize în Bundesliga în 2023, presiunea a fost foarte mare asupra lui Bayern Munchen. Campionii germani de zece ori consecutivi au înregistrat o victorie oportună cu 4-2 în fața celor de la Wolfsburg și au reușit să-și refacă avantajul de puncte.

Remizele (1-1) cu Köln și Frankfurt vor rămâne în mintea jucătorilor din Munchen care vizează victorii consecutive în Bundesliga pentru prima dată de la Cupa Mondială. În ciuda recentelor lor rezultate slabe, doresc să pună capăt acestei serii împotriva lui Bochum. Și asta nu ar trebui să fie o problemă prea mare pentru liderii ligii.

Bochum a reușit pentru prima dată când au marcat cinci goluri într-o competiție din Bundesliga din 2007, iar acea victorie emfatică asupra lui Hoffenheim a plasat echipa la trei puncte de zona de retrogradare înainte de această rundă.

Bochum nu a învins liderul campionatului în deplasare în toată istoria sa în Bundesliga, o statistică care pare puțin probabil să se schimbe după ce a pierdut nouă din cele zece meciuri de campionat în deplasare în acest sezon.

Jucători de urmărit: Kingsley Coman a devenit cel mai rapid jucător al lui Bayern care a înregistrat o dublă de la Giovane Elber în 2001, cu golurile sale din împotriva lui Wolfsburg în runda precedentă. Christopher Antwi-Adjei a devenit, în runda trecută, primul jucător din acest sezon de Bundesliga care a acumulat trei pase de gol într-un singur meci, iar toate acestea au venit înainte de pauză!

Statistică interesantă: Bayern a marcat tot atâtea goluri pe teren propriu în campionat între minutul 30 și pauză (șapte goluri) câte a marcat Bochum în toate meciurile sale din deplasare în acest sezon.

Probabilitate Victorie
Opta by StatsPerform/AFP

Bremen - Dortmund, 16:30

După ce a promovat din nou în Bundesliga în sezonul trecut, Werder Bremen rămâne în cursa pentru calificarea în Europa, după ce a învins-o pe Stuttgart cu 2-0 la sfârșitul săptămânii trecute și a ajuns la două victorii în campionat și două înfrângeri de la Cupa Mondială încoace.

"Am reușit să marcăm golurile în momentele potrivite", a reflectat atacantul central Marvin Ducksch.

Bremen nu a mai remizat pe teren propriu în campionat de la sfârșitul lunii octombrie (2 victorii, 2 înfrângeri) și nici nu a mai câștigat un meci cu Dortmund pe teren propriu, în campionat, din decembrie 2014 (2 egaluri, 2 înfrângeri).

Dortmund, candidata la titlu, are patru victorii din patru în 2023, deoarece a învins duminică Freiburg 5-1, când Sébastien Haller a marcat primul său gol pentru club, la scurt timp după ce a revenit de la tratamentul cancerului testicular.

Jucători de urmărit: Dacă ar marca Ducksch, absolvent al academiei Dortmund, Bremen ar putea câștiga, deoarece au câștigat de fiecare dată când acesta a marcat. Între timp, Gio Reyna de la Dortmund a marcat după minutul 75 în trei dintre ultimele patru meciuri ale lui Dortmund.

Statistică interesantă: A existat doar o singură repriză fără goluri în ultimele șapte dintre cele două echipe.

Probabilitate Victorie
Opta by StatsPerform/AFP

Freiburg - Stuttgart, 16:30

Probabilitate Victorie
Opta by StatsPerform/AFP

Hoffenheim - Leverkusen,16:30

Aflată la doar trei puncte deasupra zonei de retrogradare în acest weekend, Hoffenheim are nevoie disperată de puncte. O serie de nouă meciuri fără victorie în campionat (2 egaluri, 7 înfrângeri) o situează într-o zonă periculoasă în clasament, fapt ce l-a costat pe managerul André Breitenreiter postul său.

Americanul Pellegrino Matarazzo a preluat poziția de antrenor și este familiarizat cu clubul, de asemenea, după ce a condus echipa U17 a lui Hoffenheim înainte de a obține un rol mai important ca asistent manager al primei echipe în 2018. 

Leverkusen s-a încurcat în cursa către locurile europene, în urma înfrâgerilor consecutive în campionat care au pus capăt rundei de cinci meciuri câștigătoare în Bundesliga. 

Jucători de urmărit: După ce a marcat golul său 25 din carieră în Bundesliga împotriva lui Bochum data trecută, Christoph Baumgartner de la Hoffenheim speră să înscrie împotriva lui Leverkusen. El a marcat în ultimele sale două meciuri împotriva Leverkusen.

Piero Hincapié a primit cartonașe galbene în șapte din ultimele 13 apariții ale lui Leverkusen.

Statistică interesantă: Hoffenheim este echipa de pe teren propriu cu cea mai slabă performanță din Bundesliga în prima repriză.

Probabilitate Victorie
Opta by StatsPerform/AFP

Mainz - Augsburg, 16:30

Probabilitate Victorie
Opta by StatsPerform/AFP

RB Leipzig - Union Berlin, 19:30

Union Berlin a mărit presiunea asupra campioanei en-titre la sfârșitul săptămânii trecute. Rezultatele pozitive obținute atât de RB Leipzig, cât și de Union Berlin au contribuit la cea mai mică diferență dintre primul și al șaselea loc în această etapă, ceea ce înseamnă că această confruntare ar putea fi crucială la finalul campaniei.

Leipizig se bucură în prezent de cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângeri (14 victorii, 4 egaluri).

Posibila absență a căpitanului Willi Orbán din cauza unei donări de celule stem este o lovitură pentru linia de fund.

Victoria cu 2-1 în fața lui Mainz în runda trecută a dus Union la un punct de Bayern Munchen și a stabilit astfel un nou record al clubului pentru victorii consecutive în prima ligă (4).

Jucători de urmărit: Timo Werner de la Leipzig va căuta a treia victorie consecutivă împotriva Union Berlin după ce a marcat trei goluri în cele două meciuri dintre cele două echipe în sezonul 2019 / 20, înainte de a pleca în Anglia.

Un alt jucător care se bucură de acest H2H este Kevin Behrens de la Union, care și-a dublat deja numărul de goluri din sezonul trecut (4) și nu a pierdut niciodată împotriva lui Leipzig în campionat.

Probabilitate Victorie
Opta by StatsPerform/AFP