Rybakina o va înfrunta pe Sabalenka, într-o reeditare a finalei de la Australian Open

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Rybakina o va înfrunta pe Sabalenka, într-o reeditare a finalei de la Australian Open
 Sabalenka a învins-o pe Rybakina în finala Australian Open
Sabalenka a învins-o pe Rybakina în finala Australian Open
Profimedia
Aryna Sabalenka și Elena Rybakina se vor înfrunta duminică noaptea în finala de la Indian Wells. Rybakina a trecut de Iga Swiatek, campioana en-titre și numărul 1 mondial, cu 6-2, 6-2, în timp ce Sabalenka a învins-o pe Maria Sakkari cu 6-2 6-3 și a ajuns în a treia sa finală din acest an.

Rybakina a reușit o performanță impresionantă în fața actualei campioane, Iga Swiatek, având nevoie de doar o oră și 17 minute pentru a ieși învingătoare.

Este pentru a doua oară când Rybakina o învinge pe Swiatek în acest sezon, după ce a reușit același lucru și la Australian Open.  Înfrângerea de vineri a pus capăt visului polonezei de a deveni prima sportivă care își apără titlul la Indian Wells de la Martina Navratilova în 1991.

"Chiar am jucat bine astăzi, a fost o atmosferă foarte frumoasă în această seară. Nu mă așteptam să joc atât de bine. Nu aveam nimic de pierdut, am vrut doar să mă bucur. Cred că a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale mele din acest sezon", a declarat Rybakina în interviul de pe teren.

Rybakina, campioana de la Wimbledon, o va înfrunta duminică noaptea pe Sabalenka, câștigătoare la Australian Open.

Sportiva din Belarus nu a fost în cea mai bună formă în victoria în fața grecoaicei Maria Sakkari, dar a reușit să-și păstreze calmul în momentele cheie ale partidei.

"Sunt foarte fericită că am ajuns din nou în finală și foarte fericită că am câștigat împotriva Mariei. Este o mare luptătoare și întotdeauna am meciuri grele împotriva ei. Mă simt foarte bine pe teren în acest moment, dar știu că nu va fi la fel tot timpul. De aceea, continui să muncesc din greu, să mă asigur că în acele zile în care lucrurile nu merg așa cum vreau eu, voi fi în continuare capabilă să concurez și să obțin aceste victorii", a declarat Sabalenka la conferința de presă de după meci.

Partida va fi o reeditare a finalei de anul acesta de la Australian Open, unde sportiva din Belarus a triumfat în fața Rybakinei într-un meci echilibrat, ce s-a desfășurat pe parcursul a trei seturi.

Victoria de la Melbourne a însemnat primul Grand Slam câștigat de Sabalenka, numărul 2 mondial conducând cu 4-0 la general, în meciurile contra sportivei din Kazakhstan.

O victorie în finală ar face din Sabalenka prima jucătoare care câștigă trei titluri în 2023, după ce s-a impus la Australian Open și Adelaide International 1.

Belinda Bencic (Adelaide International 2 și campioana de la Abu Dhabi) este singura jucătoare, în afară de Sabalenka, care a câștigat două titluri în acest sezon.