Swiatek pierde pentru a doua oară în acest an în fața lui Rybakina

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Swiatek pierde pentru a doua oară în acest an în fața lui Rybakina
Swiatek, dezamăgită după un punct pierdut în fața lui Rybakina
Swiatek, dezamăgită după un punct pierdut în fața lui Rybakina
AFP
Campioana în exercițiu de la Wimbledon, Elena Rybakina, s-a calificat în prima sa finală WTA 1000, după ce a învins-o pe actuala deținătoare a titlului de la Indian Wells, Iga Swiatek. Numărul 10 mondial a obținut a doua sa victorie în fața lui Swiatek în acest sezon, impunându-se cu 6-2, 6-2 în semifinalele de vineri seară.

Rybakina este doar a doua sportivă care învinge un număr 1 mondial la Australian Open și Indian Wells în același an, după ce a câștigat în fața lui Swiatek și în turul al patrulea la Australian Open, în ianuarie. Reușita anterioară a aparținut lui Lindsay Davenport în 2000.

De asemenea, Rybakina este prima jucătoare care câștigă mai multe meciuri împotriva unui număr 1 mondial din 2019.

"Aș spune că nu mă așteptam să joc atât de bine astăzi. Ieri a fost un meci foarte greu. Nu aveam nimic de pierdut. Am vrut doar să vin și să mă bucur și chiar mi-a ieșit așa cum am vrut. Am jucat cu adevărat unul dintre cele mai bune meciuri din acest an.

Am fost foarte mulțumită de joc și sper că voi juca la fel și duminică. Iga este o adversară dură, foarte dură, dar când joc atât de bine și totul intră pot învinge pe oricine", a declarat Rybakina după meci.

Rybakina o va înfrunta duminică pe Aryna Sabalenka, numărul 2 mondial, într-o revanșă a finalei de la Australian Open din ianuarie. Atunci, Sabalenka a câștigat cu 4-6, 6-3, 6-4 și a câștigat primul ei titlu major. Sabalenka conduce cu 4-0 în confruntările directe, dar toate meciurile lor s-au desfășurat pe durata a trei seturi.

De partea cealaltă, actualul număr 1 mondial, Iga Swiatek a acuzat probleme la coaste pe toată durata turneului și va rămâne în California pentru a efectua teste suplimentare. Poloneza și-ar dori să joace la Miami Open, care începe marți.

"Sincer, nu am jucat cu multe accidentări. Este o situație nouă pentru mine. Ultima dată când am jucat cu o accidentare, cam singurul turneu pe care mi-l amintesc a fost Roland Garros în 2019. Așa că eram destul de tânără. Acum este un nivel total diferit”, a declarat Swiatek.