Tuchel: Kane poate bate recordul de goluri în Bundesliga deținut de Lewandowski

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Tuchel: Kane poate bate recordul de goluri în Bundesliga deținut de Lewandowski

Kane alături de Tuchel
Kane alături de TuchelProfimedia
Antrenorul lui Bayern Munchen, Thomas Tuchel, spune că Harry Kane (30 de ani) este capabil să doboare recordul de 41 de goluri într-un singur sezon din Bundesliga al lui Robert Lewandowski, căpitanul englez având un start senzațional la campioana Germaniei.

Kane a marcat al 22-lea gol al sezonului în victoria de vineri cu 3-0 împotriva lui Hoffenheim. Cu excepția a trei partide, el a marcat în toate cele 16 apariții în Bundesliga.

Atacantul este pe cale să doboare recordul stabilit de Lewandowski în mai 2021, când polonezil a doborât recordul deținut de Gerd Muller, care a rezistat timp de 39 de ani.

"Este în pericol și nimeni nu ar putea crede vreodată că ar fi în pericol, dar este", a declarat Tuchel pentru site-ul Bundesliga.

"Avem nevoie de puțin noroc, avem nevoie ca echipa să continue să meargă, Harry trebuie să fie în formă, apoi vom vedea ce se va întâmpla".

Cifrele lui Kane în campionat
Cifrele lui Kane în campionatFlashscore

Kane a plecat de la Tottenham în august 2023 într-o tranzacție în valoare de 86 de milioane de lire sterline și a dat lovitura în Germania, marcând 26 de goluri în 23 de meciuri în toate competițiile.

"Este pur și simplu un cadou, mă simt foarte privilegiat să fiu antrenorul lui", a spus Tuchel, a cărui echipă se află la patru puncte în spatele liderului Bayer Leverkusen, dar are un meci în minus.

"Tipul este super umil, este primul pe teren în fiecare zi, orice îi ceri, o va face, este o personalitate uriașă care este atât de umilă, dar care devine un rechin pe teren, pentru că vrea să marcheze, vrea să câștige".

O face în fiecare zi. Nu doar marchează zilnic, se antrenează bine, face ceea ce este necesar, își arată calitatea.

Îi liniștește pe toți cei din jurul lui, îi face pe toți mai buni prin simpla lui prezență. Este cel mai înalt nivel, pot să o spun așa, ca om, dar și ca fotbalist, cel mai înalt nivel".