La câteva minute după ce a câștigat titlul, Bayern i-a demis pe Hasan Salihamidzic și Oliver Kahn

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
La câteva minute după ce a câștigat titlul, Bayern i-a demis pe Hasan Salihamidzic și Oliver Kahn
Bayern Munchen se desparte de Oliver Kahn și Hasan Salihamidzic
Bayern Munchen se desparte de Oliver Kahn și Hasan Salihamidzic
Profimedia
Timpul directorului general Oliver Kahn și al directorului sportiv Hasan Salihamidzic la Bayern Munchen a luat sfârșit. Acest lucru a fost confirmat de președintele clubului și președintele consiliului de supraveghere Herbert Hainer, la câteva minute după ce bavarezii au câștigat al 11-lea titlu consecutiv.

Noul director sportiv de la FC Bayern va fi actualul director financiar Jan-Christian Dreesen (55 de ani).

Fostul căpitan al echipei naționale Oliver Kahn (53 de ani) nu a fost prezent sâmbătă la Köln, ceea ce a alimentat zvonurile din timpul meciului. Hasan Salihamidzic (46 de ani) a sărbătorit cu echipa câștigarea trofeului pe teren.

"Decizia de a ne despărți de Oliver Kahn nu a fost deloc ușoară pentru consiliul de supraveghere", a declarat Hainer: "Cu toate acestea, am ajuns la decizia de a face o nouă numire la vârful consiliului de administrație datorită evoluției generale."

Președintele a explicat despărțirea de Salihamidzic prin prisma evoluției "sezonului după pauza de iarnă" și "opinii diferite cu privire la viitoarea direcție a echipei".

Demiterea lui Kahn și a coechipierului său Salihamidzic fusese decisă în perioada premergătoare meciului decisiv, în cadrul unei ședințe extraordinare a consiliului de supraveghere convocată la scurt timp.

Thomas Müller șocat

"Asta vine acum? La un minut după fluierul final? Nu am știut nimic despre asta până acum", a declarat uimit la microfonul Sky, în mijlocul festivităților de la Köln, idolul lui Bayern, Thomas Müller

Citește și: Final dramatic în Bundesliga! Borussia Dortmund și Bayern Munchen au terminat la egalitate de puncte

Fostul internaționalul german, în prezent comentator Sky, Lothar Matthäus, a explicat: "Era clar că se va schimba ceva. Cei doi au fost responsabili pentru tot ceea ce s-a întâmplat. Sentimentul mia-san-mia este vital pentru FC Bayern, iar acest lucru s-a pierdut".

Colegul său de breaslă, Didi Hamann, a fost însă șocat: "Este nedemn de FC Bayern, la un minut după fluierul final. Salihamidzic nu merită așa ceva. Este o insultă".

Oliver Kahn este în funcție din 2021

Kahn i-a succedat lui Karl-Heinz Rummenigge în 2021, Salihamidzic preluase inițial funcția de director sportiv în 2017. FC Bayern nu a reușit să își atingă obiectivele în ciuda campionatului câștigat. În special, demiterea antrenorului Julian Nagelsmann în martie s-a dovedit fatală; sub conducerea succesorului Thomas Tuchel, FC Bayern a fost eliminată mai întâi din Cupa DFB și, la scurt timp  și din Liga Campionilor.

"Jan-Christian Dreesen a făcut o treabă extraordinară pentru FC Bayern în ultimii zece ani. El trăiește și respiră FC Bayern, cunoaște clubul pe dinafară și știe ce este important aici", a lăsat să se înțeleagă Hainer: "El se poate apuca de treabă fără o perioadă de acomodare, iar asta este exact ceea ce are nevoie FC Bayern în situația actuală".