Terzic, față-n față cu istoria. ”Cheia este să nu facem nimic special într-o săptămână specială”

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Terzic, față-n față cu istoria. ”Cheia este să nu facem nimic special într-o săptămână specială”
Terzic vrea să termine primul în Bundesliga
Terzic vrea să termine primul în Bundesliga
Profimedia
Weekend istoric în Bundesliga. După 11 ani de dominație, Bayern este aproape de a pierde titlul de campioană.

Dortmund are două puncte în fața campionilor en-titre și dacă o învinge pe Mainz, sâmbătă, va cuceri cel de-al nouălea titlu din palmares.

Fanii s-au pregătit special pentru acest joc, peste două sute de mii de suporteri fiind așteptați duminică, în jurul amiezii, pentru a celebra reușita în piața centrală a orașului alături de jucători.

Edin Terzic, antrenorul galben-negrilor, încearcă din răsputeri să ia din presiunea care apasă pe jucători înaintea meciului decisiv de pe Signal Iduna Park.

”Nu o lăsăm deloc să ajungă la noi. Terenul este la fel de mare ca și săptămâna trecută și mingea este la fel de rotundă. Suntem pe deplin concentrați pe joc. Va fi greu împotriva Mainzului. Știm că este un joc important, dar vom începe cu unsprezece jucători care sunt gata să se bată pentru fiecare minge.

Cheia este să nu facem nimic special într-o săptămână specială. Nu este vorba de lucruri extraordinare. Este vorba despre a ne securiza locul în care ne aflăm și a ne concentra doar asupra jocului", a declarat Terzic înaintea partidei cu Mainz.

Antrenorul a copilărit în Dortmund, fiind un fan al Borussiei de mic. Săptămâna aceasta, o fotografie cu tehnicianul de origine croată înfășurat într-o eșarfă galbenă și neagră, stând în mulțime la finala Cupei Germaniei din 2012 de la Berlin, a devenit virală. Dortmund a învins-o atunci cu 5-2 pe Bayern, după ce în acel an a cucerit și titlul de campioană.

Pot spune că este probabil cel mai frumos joc care mă așteaptă. Tensiunea este de obicei mai mare cu o zi înainte, decât chiar în ziua jocului. Dar acum nu este vorba despre cum mă simt, ci despre ce pot oferi echipei. Nu am terminat încă, dar suntem gata să facem acest pas final. Ca echipă, ca club, ca oraș”, a spus Terzic.

Sezonul acesta a fost un adevărat roller coaster pentru Borussia Dortmund, care s-a aflat la nouă puncte în spatele lui Bayern înainte de vacanța de iarnă. Dar a urmat o serie fabuloasă de 18 meciuri în care echipa din Westfalia nu a pierdut decât o singură dată, cedând doar nouă puncte din 54 posibile.

”Cu siguranță a fost un sezon nebunesc, cu momente care nu au fost deloc ușoare, mai ales în săptămâna dinaintea Mondialului cu cele două înfrângeri. Atunci nu a fost o situație ușoară. Dar am știut cum să gestionăm toate acestea, am făcut-o cu multă muncă asiduă și energie pozitivă”, a mai spun Terzic.

Borussia va juca împotriva lui Mainz sâmbătă de la ora 16.30, urmând ca de la aceeași oră să aibă loc și confruntarea dintre FC Koln și Bayern.