Dortmund, pregătită să ridice trofeul Bundesligii, Bayern speră la o răsturnare de situație

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Dortmund, pregătită să ridice trofeul Bundesligii, Bayern speră la o răsturnare de situație
Campioana Bundesliga se va decide în acest weekend
Campioana Bundesliga se va decide în acest weekend
Profimedia
Scena este pregătită la Dortmund pentru cel mai dramatic final de Bundesliga din mai bine de un deceniu, fanii Borussiei fiind disperați să vadă echipa câștigând primul titlu de campion din ultimii 11 ani, sâmbătă, împotriva oaspeților de la Mainz 05.

Clubul din valea Ruhr, care a câștigat ultima dată Bundesliga sub conducerea antrenorului Juergen Klopp în 2012, este la o victorie distanță de a se asigura că va ridica Meisterschale (n.r. Cupa Bundesliga) în fața a 81.000 de spectatori care vor fi prezenți pe teren propriu în ultima zi a sezonului.

Dortmund are două puncte avans față de Bayern Munchen înaintea ultimului meci și știe că un egal sau chiar o înfrângere ar putea fi suficient pentru a-și asigura titlul, în funcție de rezultatul lui Bayern la Köln.

Dar la Dortmund nu există alt obiectiv decât victoria.

"Trebuie doar să mai câștigăm încă o dată", a declarat directorul sportiv de la Dortmund, Sebastian Kehl, căpitanul echipei care a câștigat titlul în 2012.

"În principiu, am un sentiment bun, dar știu că trebuie să dăm tot ce avem mai bun în acest meci.

Când jucătorii vor merge cu autobuzul spre stadion, vor fi încurajați de suporteri, iar acest lucru cu siguranță se va simți în jocul lor".

Sezon dificil pentru Edin Terzic, antrenorul lui Dortmund

O victorie împotriva lui Mainz pentru a-și asigura titlul ar fi o realizare majoră pentru antrenorul lui Dortmund, Edin Terzic, care a avut de îndurat un sezon în care echipa a fost aproape eliminată din cursa pentru titlu la jumătatea sezonului.

De asemenea, ar putea marca cel mai mare succes din cariera lungă și plină de accidentări a căpitanului Marco Reus, în vârstă de 33 de ani, unul dintre cei mai talentați jucători ai generației sale, dar care nu a reușit până acum să câștige un titlu de campion.

"Ceea ce i s-a reproșat mereu este că nu a câștigat niciodată campionatul", a spus Kehl. "Îi pare rău pentru asta și va face tot ce îi stă în putință ca noi să fim campioni sâmbătă".

Atmosfera nu ar putea fi mai diferită la Munchen, unde antrenorul Thomas Tuchel, a cărui echipă a suferit o înfrângere șocantă cu 3-1 pe teren propriu în fața lui RB Leipzig săptămâna trecută, cedând conducerea în cursa pentru titlu, încearcă să își convingă jucătorii că nu este timpul pierdut.

Iar Bayern nu este străină de victorii dramatice ale titlului - în 2001, a marcat un gol în prelungiri, în ultima zi a sezonului, pentru a smulge titlul de la Schalke 04.

Urmărește Dortmund - Mainz și Koln - Bayern pe Flashscore!