Britanicul Lewis Hamilton, uimit de viteza monoposturilor Red Bull

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Britanicul Lewis Hamilton, uimit de viteza monoposturilor Red Bull
Hamitlon: "Cu siguranță, nu am văzut o mașină mai rapidă până acum"
Hamitlon: "Cu siguranță, nu am văzut o mașină mai rapidă până acum"
AFP
Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), deținătorul recordului de victorii în Campionatul Mondial de Formula 1 (103), a declarat duminică, la finalul Marelui Premiu al Arabiei Saudite, că nu a văzut niciodată un monopost atât de rapid precum cel al olandezului Max Verstappen (Red Bull).

Hamilton a fost depășit de Verstappen, campionul mondial en titre, care s-a clasat pe locul secund în Grand Prix-ul saudit, câștigat de coechipierul său mexican Sergio Perez, după ce pilotul batav a luat startul de pe poziția a 15-a.

Aceasta a fost a doua dublă reușită de Red Bull în două curse din acest sezon și singurul punct care l-au ratat până acum a fost bonusul pentru cel mai rapid tur în Bahrain.

"Cu siguranță, nu am văzut o mașină mai rapidă până acum", le-a declarat Hamilton reporterilor după cursa de la Jeddah, în care s-a clasat pe locul al cincilea.

"Când noi eram rapizi, nu eram atât de rapizi. Cred că e cea mai rapidă mașină pe care am văzut-o, mai ales comparativ cu restul. Nu știu cum sau de ce, dar a trecut pe lângă mine cu o viteză serioasă. Nici măcar nu m-am obosit să-l blochez, pentru că era o diferență imensă de viteză", a adăugat campionul britanic.

Coechipierul lui Hamilton, George Russell, clasat pe locul al patrulea în Arabia Saudită, a spus încă din Bahrain că monoposturile Red Bull ar putea câștiga fiecare cursă din acest sezon.

"Trebuie să dăm credit pentru ceea ce au făcut cei de la Red Bull. Ecartul pe care îl au față de restul plutonului cred că este cel mai mare pe care l-am văzut după Mercedes în 2014. Este un decalaj serios, serios și cred că toată lumea trebuie să lucreze în continuare mai mult pentru a înțelege cum poate fi acoperit acest decalaj. Dar știm că nu am luat deciziile corecte în iarnă și cred că putem recâștiga o parte din acea performanță mai repede decât am face-o în mod normal. Deci, nu este totul pierdut", a subliniat duminică pilotul britanic.

Mercedes a câștigat opt titluri consecutive la constructori, începând din 2014, înainte ca Red Bull să-i detroneze pe germani anul trecut.

Lewis Hamilton, care și-a făcut debutul în Formula 1 sub culorile echipei McLaren, în 2017, a câștigat șase dintre cele șapte titluri din palmaresul său alături de Mercedes.