Topul celor mai valoroși jucători de la 34 de ani în sus. Messi conduce detașat

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Topul celor mai valoroși jucători de la 34 de ani în sus. Messi conduce detașat
Cristiano Ronaldo ocupă patru în acest clasament
Cristiano Ronaldo ocupă patru în acest clasament
Profimedia
În lumea sportului, vârsta de 34 de ani nu reprezintă doar o cifră, ci o etapă distinctă în carierele jucătorilor de excepție. Este un moment în care experiența și măiestria se îmbină într-un mod unic, iar performanțele ating cote remarcabile. Topul celor mai valoroși jucători de la 34 de ani în sus devine astfel o privire fascinantă asupra acelor personalități sportive care, în ciuda trecerii timpului, continuă să strălucească și să inspire prin excelența lor. Astfel, astăzi îți prezentăm topul celor mai valoroși jucători de la 34 de ani în sus.

În sezonul trecut, Lionel Messi, în vârstă de 35 de ani, a fost căpitanul Argentinei, reușind să câștige cu naționala prima Cupa Mondială din 1986 încoace, în Qatar, marcând șapte goluri și fiind desemnat jucătorul turneului, în timp ce Robert Lewandowski, în vârstă de 34 de ani, a fost cel mai bun marcator din La Liga, cu 23 de goluri pentru Barcelona, potrivit transfermarkt.

Topul celor mai valoroși jucători de la 34 de ani în sus

Lionel Messi conduce detașat acest top, așa cum am menționat încă din titlu. Probabil pentru mulți nu este o surpriză. Messi, acum la Inter Miami, echipă din MLS, are încă o valoare de piață de 35 de milioane de euro la 36 de ani. Însuși câștigătorul Balonului de Aur 2023 a recunoscut că transferul la PSG "nu a fost ceva ce și-a dorit" și că el și familia sa "au dus-o greu" la Paris, dar a marcat totuși 20 de goluri și a înregistrat 16 pase de gol pentru clubul parizian. 

Următorul pe listă este atacantul Barcelonei, Lewandowski, evaluat la 30 de milioane de euro. După ce a schimbat Bayern Munchen cu Barca în fereastra de transfer din vara anului 2022, golurile nu i-au lipsit atacantului. El a marcat 30 de goluri în toate competițiile în sezonul său de debut în Spania.

Pe locurile trei și patru se află o pereche de atacanți care, alături de Gareth Bale, au format la Real Madrid unul dintre cele mai periculoase trio-uri din istoria fotbalului. Amândoi evaluați la 15 milioane de euro și care joacă acum în Arabia Saudită sunt Karim Benzema, în vârstă de 35 de ani, și Cristiano Ronaldo, de cinci ori câștigător al Balonului de Aur. Ronaldo conduce clasamentul golgheterilor din Saudi Pro League cu 13 goluri în 12 meciuri, în timp ce Benzema este al treilea marcator, cu opt goluri în 11 partide.

Locurile următoare sunt completate de Thomas Muller (Bayern Munchen), cu o valoare de piață de 12 milioane de euro, Luka Modric (Real Madrid - 10 milioane de euro, Angel Di María de la Benfica (8 milioane de euro), Marco Reus de la Borussia Dortmund (7 milioane de euro). Top 10 este completat de Henrikh Mkhitaryan de la Inter Milano și de un alt jucător de la Dortmund, Mats Hummels - ambii evaluați la 6 milioane de euro. 

Niciun jucător din Premier League nu se află în top 10. Cel mai bine cotat jucător în vârstă de 34 de ani sau mai în vârstă care își desfășoară activitatea în prima ligă engleză este Idrissa Gueye de la Everton - evaluat la 5 milioane de euro.