Robert Lewandowski, mândru că a reușit să marcheze 100 de goluri în cupele europene

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Robert Lewandowski, mândru că a reușit să marcheze 100 de goluri în cupele europene
Robert Lewandowski în meciul cu Antwerp
Robert Lewandowski în meciul cu Antwerp
Profimedia
Polonezul Robert Lewandowski, atacantul echipei FC Barcelona, a afirmat că "a trăit un moment frumos" la meciul cu Royal Antwerp din Liga Campionilor, disputat săptămâna aceasta, în cursul căruia a reușit să atingă borna de 100 de goluri marcate în cupele europene.

Lewa este pe locul trei în clasamentul golgheterilor din cupele europene după portughezul Cristiano Ronaldo, cu un total de 145 de goluri, și de argentinianul Lionel Messi, cu 132 de goluri.

Căpitanul Poloniei s-a bucurat de acest moment marți seara, când FC Barcelona a zdrobit-o cu 5-0 pe Royal Antwerp în faza grupelor UEFA Champions League. Lewandowski a marcat cel de-al doilea gol al catalanilor, în minutul 19.

"În timpul meciului nu m-am gândit la statistici. Bineînțeles că sunt foarte mândru. O sută de goluri marcate în cupele europene este o mare realizare. În copilărie nici nu visam la un astfel de succes. Am trăit un moment frumos", a declarat Lewandowski într-un interviu acordat joi presei poloneze.

În vârstă de 34 de ani, Robert Lewandowski a avut nevoie de 139 de meciuri pentru a marcat 100 de goluri în competițiile europene: 16 partide și 6 goluri pentru Lech Poznan, 36 partide și 18 goluri pentru Borussia Dortmund, 76 partide și 69 goluri pentru Bayern Munchen și 8 partide și 7 goluri pentru FC Barcelona).

El a înscris 92 de goluri în 112 meciuri disputate în Liga Campionilor, 2 goluri în 8 meciuri din Europa League, 3 goluri în 4 meciuri din Cupa UEFA, 2 goluri în 6 meciuri din preliminariile Europa League și 1 gol în 8 meciuri din preliminariile Cupei UEFA, conform cotidianului spaniol Sport. Atacantul polonez a marcat, totodată, alte două goluri la Cupa Mondială a Cluburilor, competiție organizată însă de FIFA, nu de UEFA.