Surpriză uriașă! Medvedev, eliminat de la Roland Garros de locul 172 mondial

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Surpriză uriașă! Medvedev, eliminat de la Roland Garros de locul 172 mondial
Brazilianul Thiago Seyboth Wild sărbătorește după victoria împotriva lui Daniil Medvedev
Brazilianul Thiago Seyboth Wild sărbătorește după victoria împotriva lui Daniil Medvedev
AFP
Daniil Medvedev, numărul doi mondial, a fost eliminat, marți, în primul tur la Roland Garros, fiind învins în cinci seturi de brazilianul Thiago Seyboth Wild (172).

Seyboth Wild, care a trecut de calificări și nu câștigase niciodată un meci de Grand Slam, s-a impus cu 7-6(5), 6-7(6), 2-6, 6-3, 6-4.

A fost a cincea înfrângere a lui Medvedev în turul inaugural la Roland Garros în șapte participări.

"L-am urmărit pe Daniil jucând în anii mei de juniorat. Este un vis devenit realitate să învingi un astfel de jucător pe acest teren", a declarat brazilianul de 23 de ani, care a reușit 69 de lovituri câștigătoare în fața rusului.

"Am vrut doar să-mi potrivesc unghiurile, să ajung cât mai mult la fileu și să-mi folosesc forehandul cât mai mult posibil împotriva lui - cred că a funcționat destul de bine".

"Am avut crampe în setul al doilea și nu prea am putut servi așa cum am vrut, dar am încercat să joc cel mai bun tenis al meu. Sunt foarte mulțumit de felul în care am jucat."

Brazilianul Thiago Seyboth Wild sărbătorește după ce a câștigat împotriva rusului Daniil Medvedev
AFP

Seyboth Wild, fără victorie în circuitul principal din februarie 2022, a irosit două mingi de set care i-ar fi oferit un avantaj de două seturi.

Medvedev l-a făcut să plătească, egalând scorul și apoi obținând un dublu break în setul al treilea.

Dar brazilianul a ripostat, reușind și el un dublu break în setul al patrulea, care a echilibrat confruntarea, în timp ce Medvedev, nervos, se certa cu publicul.

În setul final, Seyboth Wild a văzut două break-uri recuperate de rus, înainte de a reuși în cele din urmă un al treilea break pentru 5-3.

Brazilianul și-a păstrat cumpătul pentru a câștiga meciul de patru ore și 15 minute, grație a două forehanduri uriașe și se va confrunta fie cu Guido Pella, fie cu Quentin Halys pentru un loc în optimi.

Medvedev a sosit la Paris încurajat de câștigarea primului său titlu pe zgură, la prestigiosul Open al Italiei de săptămâna trecută, pentru al cincilea său trofeu din 2023.

Dar el a avut o relație dulce-amară cu Openul Franței, pierzând în primul tur la primele sale patru vizite. El a pus capăt acestei serii cu un parcurs până în sferturile de finală în 2021.