Opt fani arestați la Napoli după incidentele din Liga Campionilor

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Opt fani arestați la Napoli după incidentele din Liga Campionilor
Ciocniri între poliție și fani la Napoli, miercuri seară
Ciocniri între poliție și fani la Napoli, miercuri seară
Profimedia
Poliția italiană a arestat opt persoane în cursul nopții după ce, miercuri, la Napoli, au izbucnit lupte între suporteri, cu ocazia meciului dintre Napoli și Eintracht Frankfurt din Germania, în Liga Campionilor, a anunțat șeful poliției locale.

Cinci dintre cei reținuți erau suporteri ai lui Napoli, iar ceilalți trei erau fani vizitatori din Germania, a declarat Alessandro Giuliano în timpul unei conferințe de presă.

Napoli a câștigat meciul cu 3-0, calificându-se pentru prima dată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Autoritățile italiene au interzis fanilor care locuiesc în Frankfurt să meargă la stadion pentru meci, pe fondul îngrijorărilor legate de posibile violențe, dar un grup de suporteri ai clubului german a făcut totuși deplasarea în Italia.

Imaginile au arătat suporterii ciocnindu-se cu forțele antirevoltă și cu o mașină de poliție în flăcări, cu obiecte aruncate spre poliție, în timp ce mese și scaune răsturnate zăceau zdrobite pe jos.

Presa italiană a declarat că suporterii echipei locale au aruncat cu pietre și sticle în autobuzele care îi transportau pe fanii lui Eintracht, deteriorând un geam. Aproximativ 600 dintre aceștia au călătorit din Germania, unde Napoli a câștigat prima manșă cu 2-0.

"Aceștia nu sunt fani, sunt criminali, huligani. Mă întreb dacă ar face aceeași mizerie în Germania." a scris vicepremierul Italiei, Matteo Salvini, pe Instagram, exprimându-și totodată "sprijinul total" pentru poliția de pe teren.

Fanii au avut, de asemenea, ciocniri înainte de prima manșă de la Frankfurt.

Eintracht a fost informată săptămâna trecută de decizia Italiei de a nu le permite fanilor săi să intre pe stadion, clubul reacționând cu furie și calificând decizia drept "o interferență inacceptabilă".