Fanii lui Eintracht "invadează" Napoli. Incidente între suporteri și forțele de ordine

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Fanii lui Eintracht "invadează" Napoli. Incidente între suporteri și forțele de ordine
Actualizat
Pompierii au intervenit pentru a stinge o mașină în flăcări
Pompierii au intervenit pentru a stinge o mașină în flăcări
Reuters
Aproximativ 500 de fani germani au ajuns la Napoli, în ciuda interdicției de a asista la meciul din Liga Campionilor, iar autoritățile sunt în alertă, deoarece lucrurile ar putea scăpa de sub control foarte ușor.

Autoritățile italiene au interzis fanilor lui Frankfurt să se prezinte pe stadion pentru meci, pe fondul temerilor legate de posibile violențe, dar un grup de suporteri ai clubului german a făcut totuși deplasarea în Italia.

Imaginile au arătat suporterii ciocnindu-se cu forțele antirevoltă și o mașină de poliție în flăcări, cu obiecte aruncate spre poliție. Mese și scaune răsturnate zăceau zdrobite pe jos, în timp ce poliția încerca să domolească fanii revoltați.

"Aceștia nu sunt fani, sunt infractori, huligani. Mă întreb dacă ar face aceeași mizerie în Germania?", a scris vicepremierul Italiei, Matteo Salvini, pe Instagram, exprimându-și totodată "sprijinul deplin" pentru poliția de pe teren.

Update 18:15 - Continuă luptele de stradă

Se dau în continuare lupte grele între fanii germani și jandarmii italieni.

Update 18:00 - o mașină de poliție a fost incendiată

Pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările izbucnite la o autospecială a poliției în care ultrașii lui Frankfurt au aruncat cu artificii.

Continuă luptele de stradă între fani și forțele de ordine.

Update ora 17:30 - Lupte de stradă între fanii lui Frankfurt și forțele de ordine

Ciocniri destul de violente între fanii lui Frankfurt și forțele de ordine din Napoli au avut loc în zona Piazza del Gesù. 

Huliganii au aruncat cu scaune, mese și sticle în direcția jandarmilor.  

Știrea inițială

Forțele de ordine din Napoli sunt în alertă, deoarece fanii echipei germane se află în oraș, chiar dacă nu pot participa la meciul din Liga Campionilor. Poliția italiană susține că este îngrijorată de posibilitatea unor incidente, din cauza atacurilor asupra fanilor lui Napoli la meciul tur de la Frankfurt, din 21 februarie. Nouă persoane au fost reținute atunci de poliție pentru scurt timp.

În jur de 800 de oameni ai legii sunt în alertă, dar până acum nu au avut loc incidente deosebit de critice.

CITEȘTE ȘI - Fanii lui Eintracht Frankfurt, interziși la Napoli! O nouă măsură luată de autoritățile italiene

Cei 500 de fani ai echipei germane au fost cu toții cazați pe faleza orașului, în hotelul Continental, lângă hotelul Vesuvio, unde este cazată echipa lor. Autoritățile din Napoli au recomandat insistent poliției germane și suporterilor lui Eintracht Frankfurt să rămână în hotel pentru a evita incidentele.

Niciunul dintre acești fani nu va putea asista la meciul din această seară din Liga Campionilor. Cu toate acestea, rapoartele din Italia susțin că poliția a blocat sute de fani ai lui Eintracht Frankfurt care se îndreptau spre stadionul lui Napoli și că forțele de ordine sunt în alertă în jurul picturii murale a lui Diego Armando Maradona din centrul orașului.

Locurile obișnuite ale grupurilor de ultras, cum ar fi Fedayn, sunt, de asemenea, atent monitorizate. Practic, sub coordonarea Prefecturii, Direcția Generală de Poliție din Napoli, în colaborare cu forțele de ordine, a înființat un serviciu de ordine publică "ad-hoc" pentru meci, cu scopul de a preveni ciocnirile dintre grupurile de suporteri, incidentele de până acum fiind distribuite pe rețelele de socializare. 

Deja în noaptea de marți spre miercuri au avut loc unele ciocniri între suporterii celor două echipe, care au aruncat cu sticle unii în alții, dar din fericire nu a fost nimeni rănit.

Urmărește Napoli - Eintracht Frankfurt pe Flashscore!