Lewandowski a ajuns la 50 de goluri marcate pentru Barcelona mai repede ca Messi: "Foarte mândru"

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Lewandowski a ajuns la 50 de goluri marcate pentru Barcelona mai repede ca Messi: "Foarte mândru"

Robert Lewandowski marchează ca o linie de asamblare la următoarea FCB.
Robert Lewandowski marchează ca o linie de asamblare la următoarea FCB.Profimedia
Robert Lewandowski a afișat cel mai mare zâmbet al său. "Sunt foarte mândru", a declarat atacantul Barcelonei după ce a atins pragul de 50 de goluri în tricoul catalanilor, "pentru că fiecare gol pentru un club atât de mare mă face mândru. Sunt foarte fericit și sper ca acest număr să crească foarte repede".

Cu dubla sa (Min. 45 și 90+7 din penalty), Lewandowski a contribuit decisiv la victoria catalanilor cu 2-1 pe terenul lui Celta Vigo. Atacantul polonez a atins cota de 50 de reușite după doar 79 de partide. Doar doi jucători au reușit această performanță într-un număr mai mic de partide: Samuel Eto'o și Luis Suarez. Ambii au avut nevoie de doar 68 de partide pentru a înscrie 50 de goluri. 

Citește și: Barcelona câștigă dramatic, cu un penalty repetat în ultimul minut de joc

Prin comparație, simbolurile clubului Ronaldinho și Lionel Messi au avut nevoie de 108, respectiv 117 meciuri pentru a înscrie 50 de goluri. De asemenea, Lewandowski i-a depășit pe marii atacanți ai Barcelonei, David Villa (48 de goluri în 120 de meciuri) și Thierry Henry (49/121).

"Este unul dintre liderii noștri, și-a asumat responsabilitatea și a dat dovadă de personalitate, sunt foarte fericit", a declarat antrenorul Xavi. "Robert este foarte implicat cu noi, mă emoționează să văd unitatea din echipă. Mă bucur pentru golurile sale, dar și pentru munca sa".