Hagi, nou reproș la adresa lui Iordănescu: ”Dați-i telefon și întrebați-l”

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Hagi, nou reproș la adresa lui Iordănescu: ”Dați-i telefon și întrebați-l”
Hagi, supărat pe Edi Iordănescu
Hagi, supărat pe Edi Iordănescu
Profimedia
Hagi nu-l menajează deloc pe Edi Iordănescu înaintea partidelor cu Andorra și Belarus.

”Regele” e nemulțumit că selecționerul României nu l-a convocat pentru primele meciuri din preliminariile Euro 2024 pe Ianis Hagi. Fotbalistul lui Rangers a revenit pe teren după o accidentare gravă care l-a ținut departe de gazon aproape un an.

Hagi este dezamăgit și de faptul că selecționerul nu l-a păstrat în lot pe Virgil Ghiță, fostul jucător al Farului, care evoluează acum în prima ligă poloneză, la Cracovia.

Ghiță de ce nu e la echipa națională, când el e în primii trei din Europa, înaintea lui Kounde? Dați-i telefon lui Edi Iordănescu și întrebați-l. Ghiță joacă titular meci de meci. E singurul jucător român care în Polonia joacă meci de meci și nu e convocat. A fost la toate loturile naționale.

Ce crede acest băiat dacă Spania îl declară în primii trei din lume și nu e convocat la echipa națională a României? Înseamnă că avem fundasi centrali prea buni, care joacă la Milan, la Barcelona. Alții joacă la un nivel foarte mare. Să joci la CFR e un lucru mare. CFR joacă în cupele europene și câștigă campionate. Nu confundați CFR cu alte divizii. Înseamnă că o dăm în derizoriu”, a spus Gică Hagi, la Digi Sport.

Ghiță a fost inițial nominalizat de Iordănescu în lotul lărgit pentru dubla cu Andorra și Belarus, dar în cele din urmă a renunțat la el, pe lista finală a fundașilor selecționerului rămânând: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 10/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 20/2), Adrian Rus (Pisa | Italia, 17/1), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 24/2), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 3/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 15/0), Marius Ștefănescu (Sepsi, 2/0) și Raul Opruț (Hermannstadt, 2/0).

Ghiță a fost inclus anul trecut de publicația spaniolă Marca pe locul 3 într-un top al celor mai buni 20 de fundași U23 din Europa.

Fundașul lui Cracovia a jucat în acest sezon în 27 de meciuri, marcând un singur gol.

Hagi are trei jucători de la Farul convocați la națională pentru cele două meciuri: pe Tudor Băluță, Denis Alibec și Louis Munteanu.

România debutează cu Andorra și Belarus în preliminariile Campionatului European din Germania, celor două partide având loc sâmbătă și respectiv marți, de la ora 21.45.