Alex Dobre, chemat în premieră la naționala mare: "Putem să obținem primele două locuri"

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Alex Dobre, chemat în premieră la naționala mare: "Putem să obținem primele două locuri"
Alex Dobre evoluează în Portugalia, la Famalicao
Alex Dobre evoluează în Portugalia, la Famalicao
FRF
Alexandru Dobre a fost convocat în premieră la echipa națională a României.

Trei jucători se află la prima convocare la naționala mare: Adrian Șut (FCSB), Alexandru Dobre (Famalicao) și Louis Munteanu (Farul Constanța). Acesta din urmă a fost adus de la naționala U21 pentru a-l înlocui pe George Pușcaș, accidentat

Alex Dobre a acordat un scurt interviu, în care a vorbit despre prima convocare, atmosfera de la națională, dar și despre șansele de calificare. 

"Sunt onorat și fericit să fiu aici și de abia aștept să încep", a declarat jucătorul, în vârstă de 24 de ani. 

Alex Dobre s-a mai aflat la Mogoșoaia în anul 2021, când a fost convocat la naționala care avea să participe la Jocurile Olimpice. "Timpul a trecut foarte repede, dar acum sunt foarte fericit să fiu chemat la prima reprezentativă și să arăt ceea ce pot, să ajut naționala cu calitățile mele și ceea ce pot face", spune Alex. 

Dobre a mărturisit că în jurul echipei este o atmosferă bună. "Simt o energie pozitivă, că toată lumea este dispusă să dea totul și sper din tot sufletul să dăm tot ce avem mai bun în aceste două meciuri".

Referitor la șansele României la calificarea la EURO 2024, Alex Dobre este optimist. "Avem șanse foarte mari, sunt naționale accesibile și eu cred că dată tot ce avem mai bun și ne punem calitățile în valoare putem să obținem primele două locuri", a declarat mijlocașului de la Famalicao

Program calificări EURO 2024

25 martie 2023:

Belarus – Elveția (19:00)

Andorra – ROMÂNIA (21:45)

Israel – Kosovo (21:45)

28 martie 2023:

ROMÂNIA – Belarus (21:45)

Kosovo – Andorra (21:45)

Elveția – Israel (21:45)