Reacția lui Tuchel după ”cutremurul” de la Bayern. ”Știam de ieri”. Cine va fi noul președinte al bavarezilor

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Reacția lui Tuchel după ”cutremurul” de la Bayern. ”Știam de ieri”. Cine va fi noul președinte al bavarezilor
Tuchel ”bănuiește” că va continua la Bayern
Tuchel ”bănuiește” că va continua la Bayern
Profimedia
Bayern Munchen a câștigat cel de-al 11-lea titlu consecutiv în Bundesliga. Bavarezii au cucerit trofeul într-un mod dramatic prin golul marcat de Musiala în ultimul minut al partidei de la Koln, și după ce Dortmund nu a reușit să învingă pe Mainz pe teren propriu.

Nici nu a început bine sărbătoarea pentru fanii lui Die Rotten că a și venit comunicatul clubului care anunța demiterea președintelui Oliver Kahn și a directorului sportiv Hasan Salihamidzic.

Din câte se pare, cei doi au fost informați încă de vineri despre decizia clubului de a-i îndepărta la finalul campionatului. Mai mult, lui Oliver Kahn nu i s-a permis nici să facă deplasarea la Koln.

Kahn a vorbit pentru Sky Germania după ce a fost demis de Bayern, și nu a ratat prilejul de a critica decizia clubului.

"A fost cea mai proastă zi din viața mea, să fiu ținut departe de a sărbători cu băieții", a declarat Kahn pentru Sky Germania

Fostul mare portar, ajuns acum la 53 de ani, a adăugat ulterior, pe Twitter, câteva cuvinte despre titlul câștigat de Bayern, dar și despre demiterea sa.

"Incredibil! Un compliment uriaș și felicitări băieți! Întotdeauna v-am spus, băieți: Întotdeauna dați totul până la sfârșit și nu renunțați niciodată. Sunt incredibil de mândru de voi și de această realizare! Mi-ar plăcea să sărbătoresc cu voi, dar, din păcate, nu pot fi alături de voi astăzi, deoarece clubul mi-a interzis să fac acest lucru. Aștept cu nerăbdare următorul sezon”, a scris Kahn.

O reacție ceva mai moderată a avut Salihamidzic, care a precizat că, în ciuda demiterii, dorește să rămână în continuare un prieten al lui Bayern.

Este emoționant pentru mine astăzi și nu este o situație ușoară. Cu toate acestea, le urez tuturor mult noroc și succes. Bineînțeles că mi-ar fi plăcut să continui. Această echipă este foarte bună. Caractere bune, jucători tineri de valoare și un mix bun”, a spus Salihamidzic.

Deși i-ar fi plăcut să continue, bosniacul de 46 de ani a insistat că acceptă decizia.

"Bineînțeles că da. FC Bayern este mai presus de orice altceva și am avut discuții foarte constructive cu Uli Hoeness și Herbert Hainer. Vreau să rămân un prieten al lui Bayern. Sunt mereu emoționat când vine vorba despre acest club, am avut multe situații dificile, dar și multe situații frumoase. De aceea, vreau să vă mulțumesc pentru ultimii șase ani", a mai spus fost director sportiv.

Antrenorul lui Bayern, Thomas Tuchel, se află acum într-o situație oarecum ciudată. Proaspătul campion din Bundesliga a recunoscut că a fost adus la club de cei doi conducători și că are nevoie de ceva timp pentru a procesa plecarea lor.

"Hasan și Oliver m-au sunat în urmă cu aproximativ 8 săptămâni și m-au convins să lucrăm împreună. Cei doi au avut un rol determinant în a ne face să pornim pe acest drum și în a avea încredere în noi. Așa că, în primul rând, trebuie să procesez acest lucru. Știu despre această decizie de ieri (n.r. vineri). În loc să sărbătorim, acum avem o problemă politică", a declarat Tuchel într-un interviu pentru Sky Germania.

Întrebat dacă va rămâne la conducerea lui Bayern, Tuchel a răspuns zâmbind: "Presupun că da".

Kahn urmează să fie înlocuit cu Jan-Christian Dreesen, însă nu este deocamdată clar cine îl va substitui pe Salihamidzic.