Dortmund, la 90 de minute de titlul de campioană: "Nu putem permite ca acest lucru să ne fie luat"

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Dortmund, la 90 de minute de titlul de campioană: "Nu putem permite ca acest lucru să ne fie luat"
Dortmund este pe punctul de a cuceri Bundesliga
Dortmund este pe punctul de a cuceri Bundesliga
Reuters
Borussia Dortmund se află la o victorie distanță de a cuceri primul titlu în Bundesliga din ultimii 11 ani.

Victoria cu 3-0 a lui Dortmund la Augsburg duminică, coroborată cu înfrângerea șocantă a lui Bayern Munchen cu 3-1 pe teren propriu în fața lui RB Leipzig, a dus clubul din Valea Ruhr pe primul loc, cu două puncte în fața bavarezilor, cu o singură etapă rămasă de disputat.

"Nu vreau să opresc euforia, dar mai avem încă un meci de jucat", a declarat directorul sportiv al lui Dortmund, Sebastian Kehl, despre cea mai strânsă cursă din Bundesliga din ultimii ani.

"Ne luăm cu euforia, dar mai avem nevoie de 90 de minute. Nu putem permite ca acest lucru să ne fie luat".

Kehl este conștient de faptul că adjudecarea Bundesligii ar fi un succes neașteptat pentru Dortmund, după un sezon care a început cu diagnosticul de cancer testicular al noii achiziții, Sebastien Haller, în luna iulie.

Haller fusese adus pentru a-l înlocui pe atacantul de top Erling Haaland, care s-a alăturat lui Manchester City, dar, în urma unor intervenții chirurgicale și a chimioterapiei, a trebuit să aștepte până în 2023 pentru a reveni în competiție.

Înlocuitorul său, Anthony Modeste, semnat în ultima clipă, nu a dat randament, obligându-l pe antrenorul Edin Terzic să găsească alte soluții în atac.

Terzic a fost, de asemenea, privat luni de zile de căpitanul Marco Reus din cauza accidentării la gleznă care l-a exclus și de la Cupa Mondială de anul trecut.

Dortmund se afla pe locul șase înainte de finalul anului 2022 și părea scoasă din cursa pentru titlu, dar și-a revenit impresionant în a doua jumătate a campaniei, în timp ce Bayern, care a câștigat precedentele 10 titluri din Bundesliga, a început să se clatine.

Dortmund ar putea deveni campioană în Bundesliga fără ca vreun jucător să aibă marcate măcar 10 goluri. Haller a adunat rapid nouă, la fel de multe ca Donyell Malen și Julian Brandt, cu Jude Bellingham cu opt.

" gândesc doar la meciul împotriva lui Mainz. Dacă merităm să fim campioni, atunci vom fi", a declarat internaționalul din Coasta de Fildeș Haller.

Clasament Bundesliga înainte de ultima etapă
Flashscore