Jabeur, supărată pe fanii care revând biletele la meciurile feminine din sesiunea de noapte

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Jabeur, supărată pe fanii care revând biletele la meciurile feminine din sesiunea de noapte
Jabeur a revenit pentru a o învinge pe Olga Danilovic cu 4-6, 6-4, 6-2, sâmbătă
Jabeur a revenit pentru a o învinge pe Olga Danilovic cu 4-6, 6-4, 6-2, sâmbătă
Reuters
Tunisianca Ons Jabeur (28 de ani) a declarat că fanii nu ar trebui să presupună pur și simplu că meciurile feminine vor fi "de rahat", după ce a aflat că biletele pentru sesiunea de noapte de duminică de la Roland Garros au fost revândute în condițiile în care pentru prima dată în acest an a fost programat un meci de simplu feminin.

În primele șapte zile, în sesiunea nocturnă de pe Court Philippe-Chatrier s-au disputat doar meciuri de simplu masculin, dar duminică, Aryna Sabalenka, a doua favorită, o va înfrunta pe americanca Sloane Stephens.

Jabeur a declarat că speră să vadă un stadion plin cu fani care să le dea o șansă femeilor, în timp ce "două jucătoare excelente și incredibile" se vor lupta sub lumina reflectoarelor pentru un loc în sferturile de finală.

"Este timpul să schimbăm această viziune, pentru că am constatat că oamenii nu se uită la multe meciuri feminine și consideră pur și simplu că va fi un meci de rahat. Dar nu este cazul, sunt multe meciuri extraordinare", a declarat Jabeur reporterilor.

"Femeile se antrenează, joacă meciuri extraordinare... Cum poți judeca un meci feminin fără să-l vezi? Sper că se va schimba mentalitatea de a da o șansă acestor femei care luptă zilnic.

"Pentru că, sincer, facem multe eforturi. Facem multe sacrificii pe care bărbații nu sunt nevoiți să le facă în circuit."

Jabeur a spus că "era timpul" să se programeze un meci feminin în sesiunea de noapte și s-a întrebat de ce Roland Garros nu a avut două meciuri ca la celelalte Grand Slamuri.

"Am jucat foarte târziu în Australia, am jucat foarte târziu la US Open. Nu este neapărat un lucru bun, dar este vorba doar de a pune două meciuri", a spus ea.

"Poate că ar trebui să înceapă sesiunea de noapte un pic mai devreme pentru a putea pune două meciuri. Înțeleg că la bărbații care joacă în cinci seturi poate fi dificil, dar am făcut-o la celelalte Grand Slam-uri".

Jabeur a revenit sâmbătă și a învins-o pe Olga Danilovic cu 4-6, 6-4, 6-2, iar când a fost întrebată de ce a avut probleme împotriva jucătoarei sârbe venite din calificări, ea a zâmbit și a spus că este o problemă pe care "bărbații nu o vor înțelege niciodată".

"Să fii femeie este greu", a spus ea. "Depinde de perioada din lună pe care o ai, dar uneori trebuie să te descurci. Din păcate, am avut câteva zile în care a fost foarte greu.

"Acest lucru nu poți niciodată să îl gestionezi 100%, din păcate, dar învăț să îmi cunosc mai bine corpul".