"Sunt fericită ca bărbații să joace în sesiunile de noapte la Roland Garros", spune Gauff

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
"Sunt fericită ca bărbații să joace în sesiunile de noapte la Roland Garros", spune Gauff
Sesiunile de noapte, o problemă la Roland Garros
Sesiunile de noapte, o problemă la Roland Garros
AFP
Coco Gauff a vorbit despre sesiunile de noapte de la Roland Garros.

În 2022, doar una dintre cele 10 sesiuni de noapte de la Roland Garros a cuprins un meci de simplu feminin.

În acest an, primele șase seri au prezentat, de asemenea, doar meciuri de simplu masculin, confruntarea de duminică din optimile de finală dintre Aryna Sabalenka și Sloane Stephens urmând să fie primul meci feminin în cea de-a șaptea sesiune de noapte.

"Nu știu dacă sesiunea de noapte este un punct de atracție popular, ca să fiu sinceră", a declarat americanca Gauff, numărul șase mondial.

"Probabil că sesiunile de noapte sunt dorite de telespectatorii care privesc de la TV meciurile de tenis. Dar în rândul jucătorilor, lucrurile nu stau chiar așa. Nu multă lume dorește să joace noaptea."

Jucătoarea în vârstă de 19 ani a adăugat: "Nu știu dacă Sloane sau Aryna au vrut să joace la acea oră, dar știu că, dintre cele cu care am vorbit, nimeni nu vrea cu adevărat sesiunea de noapte.

Noi suntem mulțumite de faptul că bărbații au luat sesiunie de noapte."

Anul trecut, directoarea turneului, Amelie Mauresmo, fostă numărul unu mondial și dublă câștigătoare a unui titlu de Grand Slam, a susținut meciurile bărbaților sunt mai atractive.

Cu toate acestea, ea a insistat că remarcile sale au fost scoase din context.

Numărul unu mondial la masculin, Carlos Alcaraz, și Novak Djokovic, de 22 de ori campion de Grand Slam, joacă amândoi duminică în timpul zilei.

Aceștia fac parte dintr-o sesiune de zi cu trei meciuri pe terenul Philippe Chatrier, iar cel mai scump bilet, potrivit site-ului propriu al turneului, costă 245 de euro - o medie de puțin peste 80 de euro pe meci.

Singurul meci de duminică seara, însă, are un preț maxim de 180 de euro.

Ons Jabeur, numărul șapte mondial, consideră că cea mai bună soluție ar fi să se urmeze exemplul Australian Open și US Open și să se programeze un meci masculin și unul feminin în paralel, în sesiunile de noapte.

Acest lucru ar însemna un start mai devreme decât actualul interval de 21:30 sau ar risca să se termine în primele ore ale dimineții următoare.