Record! Djokovic s-a calificat în al 55-lea sfert de finală Grand Slam și al 17-lea la Roland Garros

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Record! Djokovic s-a calificat în al 55-lea sfert de finală Grand Slam și al 17-lea la Roland Garros
Djokovic, în sferturile de finală Roland Garros
Djokovic, în sferturile de finală Roland Garros
AFP
Novak Djokovic s-a calificat în al 55-lea sfert de finală de Grand Slam și al 17-lea la Roland Garros, un record. Sârbul a reușit o victorie în două seturi în fața lui Juan Pablo Varillas.

Djokovic, care urmărește al treilea titlu de campion la Roland Garros și al 23-lea titlu de Grand Slam masculin, un record, a trecut fără probleme de adversarul său peruvian, aflat pe locul 94 în clasament, cu 6-3, 6-2, 6-2.

Sârbul în vârstă de 36 de ani, campion la Paris în 2016 și 2021, îl va înfrunta pe Karen Khachanov, cap de serie numărul 11, pentru un loc în semifinale.

Djokovic are un avantaj incontestabil de 8-1 în carieră în fața rusului, inclusiv singura lor întâlnire anterioară, la Roland Garros, în 2020.

"Sunt mândru de acest record!"

"Nu mai jucasem niciodată împotriva lui. Știam că este un specialist pe zgură și că trebuie să câștig. A fost cel mai bun meci pe care l-am jucat săptămâna aceasta", a declarat Djokovic după ce și-a asigurat al 14-lea loc succesiv în optimi la acest turneu.

Referitor la recordul său de 17 sferturi de finală la Paris, el a adăugat: "Sunt foarte mândru de acest record. Am depus mult efort în jocul meu și sunt foarte motivat să continui."

Duminică, Djokovic a anulat o minge de break în primul game al primului set înainte de a lua un avantaj convingător de 4-0.

Alte două break-uri l-au ajutat apoi să obțină un avantaj confortabil de 5-1 în setul al doilea. Djokovic a avut nevoie de doar 81 de minute pentru a lua un avantaj de două seturi și de mai puțin de două ore (1h59m) pentru a închide meciul

Acest lucru a fost în contrast puternic cu victoria sa epuizantă din turul al treilea împotriva spaniolului Alejandro Davidovich Fokina.