Marc Marquez, cel mai bine plătit pilot din MotoGP. Ce avere totală are campionul de la Honda

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Marc Marquez, cel mai bine plătit pilot din MotoGP. Ce avere totală are campionul de la Honda
Marc Marquez concurează pentru al 7-lea titlu
Marc Marquez concurează pentru al 7-lea titlu
Profimedia
Marc Marquez este cel mai bine plătit pilot înainte de startul noului sezon de MotoGP.

Pilotul Honda va concura vineri pentru prima dată în ultimii trei ani fără nicio accidentare, asta după ce anul trecut a ratat șase curse din cauza unei operații suferite la brațul drept.

Marquez vrea să cucerească în acest an cel de-al șaptelea titlu la clasa regină pentru a-l egala pe marele său rival, Valentino Rossi.

Însă, pe lângă recunoașterea sportivă, performațele spaniolului s-au concretizat și în contracte generoase, pilotul având, de departe, cele mai mari încasări din sportul cu motor pe două roți.

Citește și: Premieră în MotoGP. Noul sezon va avea și curse de Sprint după modelul celor din Formula 1

Astfel, potrivit publicației spaniole Cuatro, averea totală a lui Marquez se ridică la aproximativ 80 de milioane de euro.

Pilotul este plătit de Honda cu un salariu anual de 12.5 milioane de euro, contractele sale de sponsorizare cu Red Bull, Estrella Galicia, Alianz și Tissot însemnând câștiguri anuale de aproximativ 40 de milioane de euro.

Marquez mai este plătit cu 500.000 de euro pentru fiecare cursă la care participă și ar mai putea încasa un bonus de 1.4 milioane de euro în cazul în care va câștiga campionatul.

Citește și: MotoGP a confirmat calendarul pentru 2023. Două curse noi incluse în noul sezon

Potrivit jurnaliștilor spanioli, sumele uriașe pe care Marquez le-a acumulat de-a lungul impresionantei sale cariere i-au adus și niște achiziții pe măsură.

Astfel, campionul deține o casă de 10 milioane de euro în Madrid, unde s-a mutat anul trecut, dar și o proprietate în orașul său natal, Cervera.

Citește și: MotoGP, aproape de start. Care sunt favoriții și cine este cel mai bine plătit pilot

De asemenea, pilotul mai are în posesie o colecție de 61 de ceasuri Tissot, o alta de mașini de lux, majoritatea BMW-uri achiziționate după ce au câștigat titluri mondiale, dar și câteva mașini Honda Civic.

Ultimul titlu de campion reușit de pilotul Honda datează din 2019, edițiile următoare fiind câștigate de Juan Mir (Suzuki), Fabio Quartararo (Yamaha) și Francesco Bagnaia (Ducati).

Noul sezon de MotoGP debutează în acest weekend, pe circuitul portughez de la Portimao, cu sesiunea de antrenamente de vineri, de la ora 12.45, ora României. Prima cursă de Sprint din istoria acestui sport va avea loc sâmbătă, de la ora 17, ora României.

Programul weekendului în MP al Portugaliei
MotoGP.com