CALIFICARE după golurile lui Pușcaș și Hagi! România învinge Israel după un început de coșmar

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
CALIFICARE după golurile lui Pușcaș și Hagi! România învinge Israel după un început de coșmar
Actualizat
România s-a impus cu 2-1 în fața Israelului
România s-a impus cu 2-1 în fața Israelului
Profimedia
După o pauză de 8 ani, România își face din nou loc în cadrul unui turneu final, după un meci dramatic cu naționala Israelului, încheiat cu o victorie d elevii lui Edi Iordănescu, scor 2-1.

Israel - România 1-2

Primele 10 minute au fost de infarct pe stadionul Pancho Arena. Deși s-au aruncat în atac încă de la fluierul de start al arbitrului Letexier, tricolorii aveau să primească o lovitură devastatoare încă din minutul 2, când Israelul a beneficiat de prima lovitură de colț a jocului. 

Defensiva lui Iordănescu nu a fost bine organizată la cornerul bătut de Gloukh, veteranul Eran Zahavi învingându-l pe Horațiu Moldovan cu o lovitură de cap din fața porții.

Emoțiile jucătorilor noștri s-au văzut din plin când goalkeeperul Rapidului a pasat greșit în interiorul careului.

O fază extraordinară construită de elevii lui Edi Iordănescu a adus egalarea pentru România. Andrei Rațiu a avut o cursă frumoasă în flancul drept și a trimis balonul în marginea careul, acolo de unde Denis Drăguș a trimis în bara transversală după un șut superb.

Pușcaș și Hagi, decisivi pentru România

George Pușcaș, cel mai contestat jucător în aceste preliminarii, a marcat primul său gol din tot acest sezon, o reușită extrem de importantă care cu siguranță a stins toate ironiile publicate în presă de jurnaliștii israelieni înainte de acest duel. Atacantul de la Genoa a marcat golul cu numărul 11 pentru naționala României. 

La mijlocul primei părți, tricolorii au irosit o ocazie colosală de a intra în avantaj prin același Denis Drăguș, care a nimerit din nou bara porții lui Glazer după ce s-a întors elegant în interiorul careului.

Până la pauză, Moldovan a respins șuturile expediate de Turgeman și Gloukh, în vreme ce Pușcaș a reluat spectaculos spre poarta lui Glazer.

Statistici
Flashscore

Elevii lui Iordănescu au început foarte bine a doua parte a jocului, Pușcaș punându-l din nou la încercare pe Glazer cu un șut din interiorul suprafeței de pedeapsă. 

Screciu și Răzvan Marin au creat și ei pericol în ultima treime, după pătrunderile bune ale lui Hagi și Rațiu.

Agresivitatea avea să dea roade câteva minute mai târziu, după ce balonul l-a găsit pe Hagi în interiorul careului. După ce a încercat inițial o pasă în fața porții, balonul a revenit în posesia mijlocașului de la Alaves, care l-a învins pe Glazer cu un șut puternic cu piciorul stâng la colțul scurt. Imediat după ce a marcat, Hagi a fost schimbat cu Valentin Mihăilă.

Cu un sfert de oră înainte de fluierul final, proaspătul Mihăilă a ratat o ocazie imensă de a face 3-1, după o cursă bună a lui Răzvan Marin care a scăpat singur cu Glazer. Mijlocașul lui Empoli i-a pasat lui Mihăilă, care nu și-a calculat bine pașii și a ratat complet execuția, deși poarta era goală.

Notele jucătorilor
Flashscore

Cu aproximativ 6 minute înainte de finalul timpului regulamentar, un fault dur comis de Mihăilă a adus eliminarea extremei de la Parma, tricolorii fiind nevoiți să reziste în 10 oameni.

Avem șansa de a ne califica de pe primul loc în Grupa I, fără înfrângere în aceste preliminarii

Defensiva tricoloră a făcut față cu brio asaltului israelian în ultimele minute. România este din nou lider în Grupa I, cu 19 puncte, având în vedere că Elveția s-a încurcat din nou cu naționala statului Kosovo, scor 1-1. În ultima etapă, meciul dintre România și Elveția contează doar pentru definirea urnelor înainte de stabilirea grupelor în cadrul turneului final din Germania.

Israelul are în continuare șansa de a ajunge la Euro, având în vedere că trupa lui Alon Hazan va disputa în primăvară play-off-ul UEFA Nations League.

Grupa I
Flashscore

LIVE TEXT - Cele mai importante evenimente

Min 90+6 - Final de partidă! ROMÂNIA MERGE LA EURO DUPĂ 8 ANI DE AȘTEPTARE, după victoria 2-1 în fața Israelului.

Min 90+3 - Gloukh este blocat de Drăgușin. Corner pentru Israel.

Min 90 - De la margine se arată 6 minute suplimentare!

Min 87 - Dublă schimbare România: Rus și Cicâldău îi înlocuiesc pe Stanciu și Răzvan Marin.

Min 84 - Mihăilă vede cartonașul roșu și își lasă echipa în 10 oameni.

Min 82 - Zahavi trimite pe poartă din afara careului. Moldovan reține.

Min 74 - Ocazie imensă România! Răzvan Marin scapă singur cu portarul Glazer și îi trimite lui Mihăilă, care lovește greșit mingea, deși avea o simplă formalitate de îndeplinit.

Min 65 - Dublă schimbare efectuată de Iordănescu: Drăguș și Hagi sunt înlocuiți de Valentin Mihăilă și Florinel Coman.

Min 63 - Goool România! Ianis Hagi îi duce în avantaj pe tricolori după un șut puternic cu stângul la colțul scurt.

Min 60 - Jocul este oprit. Căpitanul Eli Dasa se prăbușește la pământ și cere schimbarea din cauza unor probleme medicale. Kanichowsky îl va înlocui.

Min 57 - Israel beneficiază de o lovitură liberă dintr-o poziție periculoasă, după un fault comis de Hagi asupra lui Turgeman.

Min 53 - Gloukh trimite un șut din unghi. Out de poartă pentru România.

Min 51 - Stanciu reia din marginea careului în urma unui corner. România continuă să fie periculoasă în ultima treime.

Min 51 - Hagi pătrunde și trimite o centrare puternică pe jos. Vitor respinge și acordă corner.

Min 49 - O nouă cursă frumoasă a lui Rațiu în flancul drept este finalizată de Răzvan Marin cu un șut din interiorul careului. Mingea se duce însă departe de poarta lui Glazer.

Min 47 - Din nou șansă pentru România! Defensiva israeliană comite o greșeală, iar Screciu încearcă șutul. Mingea iese în out de poartă.

Min 47 - Pușcaș îl testează pe Glazer cu un șut din interiorul careului. Portarul Israelului blochează.

Min 46 - Start de repriză secundă! România a avut lovitura de începere.

Min 45+2 - Final de primă repriză! Israel și România sunt la egalitate, scor 1-1, rezultat în urma căruia tricolorii pot ajunge la Euro!

Min 45 - Prima repriză se prelungește cu 2 minute suplimentare.

Min 44 - Khalaili pătrunde și trimite mingea în fața porții. Turgeman nu reușește să reia.

Min 38 - Reluare spectaculoasă a lui Pușcaș! Glazer reține, iar tricolorii cer acordarea unei lovituri de la 11 metri.

Min 37 - Miguel Vitor primește primul cartonaș galben din această partidă, după ce fundașul a oprit o cursă a lui Denis Drăguș.

Min 33 - Oscar Gloukh pornește într-o cursă periculoasă după o pasă bună a lui Zahavi. Burcă îi inchide unghiul fotbalistului de la Salzburg, care trimite la colțul scurt, acolo unde Moldovan reține în doi timpi.

Min 30 - Ianis Hagi trimite pe poartă de la mare distanță. Glazer reține.

Min 28 - Ocazie Israel! Turgeman trimite pe poartă din interiorul careului, Moldovan respinge în față, iar Khalaili reia departe de țintă.

Min 24 - Ocazie imensă! Denis Drăguș se întoarce excelent în interiorul careului și trimite din nou balonul în bara porții lui Glazer!

Min 23 - Anan Khalaili reia din interiorul careului. Out de poartă pentru România.

Min 19 - Denis Drăguș trimite un șut bun din afara careului. Balonul trece la mică distanță de bara transversală.

Min 11 - Ocazie România! Glazer respinge în față un șut trimis de Răzvan Marin. Pușcaș este din nou la locul potrivit. Tricolorii beneficiază de un corner!

Min 10 - Gool România! Fază excelentă lucrată de tricolori: Rațiu a avut o cursă frumoasă în flancul drept și a pasat în centru, acolo unde balonul a ajuns la Drăguș. Șutul atacantului se duce în bara transversală, apoi Pușcaș este atent și împinge mingea în poarta lui Glazer cu o lovitură de cap.

Min 7 - Eroare mare a lui Moldovan! Defensiva tricoloră are mari emoții după o pasă greșită a portarului nostru. În cele din urmă, pericolul este îndepărtat.

Min 2 - Gool Israel! Eran Zahavi deschide scorul cu o lovitură de cap în urma unui corner executat de Gloukh.

Min 1 - Start de partidă pe stadionul Pancho Arena. Israel a avut lovitura de începere!

21:42 - În acest moment se intonează cele două imnuri.

Pe stadionul Pancho Arena din Felcsut, Ungaria, tricolorii vor fi susținuți de aproximativ 600 de suporteri români.

Francezul François Letexier va fi arbitrul de la centru. 

Echipele de start

Echipele de start
Flashscore

România: Moldovan - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - R. Marin, Screciu - Stanciu - HagiPușcaș, Drăguș;

Israel: Glazer - Dasa, Vitor, Goldberg, Revivo - Peretz, Lavi, Gloukh - Turgeman, Zahavi, Khalaili;