România, meciul unei generații. La 90 de minute de calificarea la EURO

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
România, meciul unei generații. La 90 de minute de calificarea la EURO
Echipa națională a României intonând imnul național înaintea meciului de fotbal dintre România și Kosovo
Echipa națională a României intonând imnul național înaintea meciului de fotbal dintre România și Kosovo
Profimedia
Israel și România se înfruntă la Felcsút, în Ungaria, în penultima etapă a calificărilor la turneul final al Campionatului European de fotbal din Germania. Partida începe la 21:45.

Calculele sunt foarte simple, iar tot ce trebuie să facă Naționala lui Iordănescu este să nu le complice.

Un simplu rezultat de egalitate califică România la Euro, indiferent ce se va întâmpla în ultima partidă, pe Arena Națională, cu Elveția.

În acest moment România are cu patru puncte mai mult decât Israel  înaintea meciului direct, ceea ce înseamnă că, dacă învinge sau obține un egal la Budapesta, este sigură de prezența la EURO 2024 din Germania.

O înfrângere, în schimb, ar însemna că fotbaliștii lui Edi Iordănescu ar fi obligați să alerge cu disperare după victorie în ultima etapă, pentru că România ar mai avea un singur punct avans.

Mai ales că este puțin probabil ca Israelul să se încurce în ultima partidă, cu Andorra.

Chiar și așa, tricolorii ar rămâne tot la mâna lor pentru o calificare la primul turneu final după o pauză de 8 ani.

Cel mai neașteptat rezultat al României în această campanie rămâne cel cu Elveția din deplasare. Cele două goluri pe final de meci ale lui Valentin Mihăilă au dat încredere tricolorilor pentru următoarele partide:

Iordănescu, strigăt de luptă

Selecționerul spune că acum este momentul pentru pasul decisiv pentru calificarea la Euro după 8 ani de pauză. 

Edi Iordănescu spune că a urmărit și analizat jucătorii Israelului, atât la echipele lor de club, cât și la cea națională.

Am venit conștienți de momentul pe care îl avem în față. E un moment pe care îl căutăm de mult timp și pe care l-am găsit după foarte mult timp. E nevoie de echilibru și curaj pentru a face ultimul pas și să calificăm naționala României la un turneu final după opt ani”, a declarat antrenorul.

Iordănescu spune că obiectivul României, obținerea a cel puțin un punct este perfect realizabil, în condițiile în care tricolorii au primit puține goluri în această campanie de calificare.

Suntem bucuroși că avem cea mai bună defensivă din grupă și una dintre cele mai bune din preliminarii. Am primit patru goluri și jumătate dintre ele au fost în meciul cu Elveția. Asta nu ne garantează nimic. Trebuie să continuăm să muncim și să credem în obiectivul nostru”.

Este dificil să prezentăm strategia și planul tactic acum, dar promit că după meci, dacă primesc aceeași întrebare, voi spune cum am încercat să pregătim jocul. Suntem foarte conștienți de forța adversarului nostru de mâine”.

Ne așteptăm la o confruntare foarte grea. Suntem foarte conștienți de miza, presiunea, provocare, dificultatea jocului de mâine, dar grupul este pregătit pentru absolut orice”, a încheiat Edi Iordănescu.

Meciul dintre Israel și România se va disputa la Felcsut, pe terenul celor de la Akademia Pușkaș. Pancho Arena are o capacitate de doar 3.400 de locuri.

Echipele probabile:

România: Moldovan - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - R. Marin, Stanciu - Moruțan, Hagi, Coman - Alibec

Israel: Glazer – Lavi, Miguel Vitor, Goldberg, Dasa – Revivo, Kinda, Peretz, Zahavi – Jehezkel, Gloukh

Clasamentul grupei I
Flashscore