Edi Iordănescu, înainte de Israel - România: ”Avem multă încredere că putem face ultimul pas”

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Edi Iordănescu, înainte de Israel - România: ”Avem multă încredere că putem face ultimul pas”
Edi Iordănescu, alături de Ianis Hagi
Edi Iordănescu, alături de Ianis Hagi
Profimedia
Cu o zi înaintea duelului decisiv dintre Israel și România din Grupa I a preliminariilor Euro 2024, selecționerul Edward Iordănescu a susținut o conferință de presă la care au mai participat Ianis Hagi și Radu Drăgușin.

La conferința de presă care a avut loc în Ungaria, Edward Iordănescu a declarat că este conștient de puterea adversarului, tricolorii având multe de învățat din meciul tur, încheiat cu scorul de 1-1 pe Arena Națională.

”Am învățat din meciul tur, eram conștienți de calitatea lor. Grupa asta a fost analizată în detaliu, suntem 4 echipe cu jucători valoroși. Suntem în gardă, nu va fi deloc ușor, dar avem crezul nostru și mergem cu încredere. Mental, sunt la fel ca de fiecare dată, poate chiar mai entuziasmat.

Mi-am asumat de când am venit la națională, nu a fost conferință în care să nu spun că cu seriozitate și cu ajutor de la Dumnezeu ne putem califica. Am fost o familie de la început, iar asta îmi dă un comfort. Sunt multe etape pe care le-am parcurs pentru a juca cu o calificare pe masă”, a spus Iordănescu.

Iordănescu vrea ca România și Israel să meargă împreună la Euro

Totodată, selecționerul tricolorilor vrea ca România și Israel să se califice împreună la Euro, naționala condusă de Alon Hazan având la rândul său șansa de a prinde un loc la turneul final, în funcție de rezultatele din ultima etapă.

”Sperăm să bucurăm toți românii, familiiele noastre. Israel mai are un culoar prin care poate ajunge la EURO, sper să ne vedem acolo. (...) „Avem multă încredere că putem face ultimul pas și să jne calificăm la EURO după 8 ani. Contăm pe multe elemente mâine, e o grupă în care am făcut multe progrese.

Siguranța defensivă e unul dintre capitolele la care am evoluat, suntem fericiți că avem cea mai bună apărare din grupă. Am luat 4 goluri, jumătate din ele cu Elveția. Asta nu ne garantează însă nimic mâine, trebuie să muncim și să credem în obiectivul nostru”, a completat Iordănescu.

Radu Drăgușin: ”Sperăm ca acest meci să fie începutul unei noi generații care să scoată lumea în stradă”

”Pentru mine, care sunt foarte tânăr, ar fi incredibil să ne calificăm la EURO. pentru asta jucăm fotbal, să aducem zâmbete pe buzele oamenilor (...). Faptul că avem cea mai bună defesivă ne dă încredere. Sperăm ca acest meci să fie îneputul unei noi generații care să scoată lumea în stradă. 

România trebuie să facă un meci după care să se califice. Ne-am pregătit foarte bine, știm ce vrem, suntem motivați și încrezători, știm ce trebuie să facem. Este presiune, o țară întreagă se va uita la noi. Noi suntem obișnuiți cu presiunea, am jucat cu ea. Diferența o vor face cei care știu să o gestioneze cât mai bine”, a spus Drăgușin.

Ianis Hagi: ”Sunt emoții când știi că poți face istorie”

”Tata mi-a transmis sa avem curaj și încredere. Am arătat pe parcursul campaniei ca ne putem adapta la situații diferite, la terenuri dificile. Dacă am ajuns în situația asta, înseamnă că am făcut lucruri bune. Suntem la mâna noastră și asta ne-am dorit.

Noi știm că trebuie să ne punem într-o situație în care să ne calificăm cât mai rapid. Suntem tineri, dar avem experiență mare la nivel internațional. Suntem echilibrați. Sunt emoții când știi că poți face istorie. E o mare responsabilitate în fața țării, a familiei. Suntem într-un moment de echilibru, știm că mai este un hop”, a declarat Ianis Hagi, prezent de asemenea la conferința de presă.

Urmărește Israel - România pe Flashscore!