Ceferin atacă Superliga la realegerea sa în funcția de președinte al UEFA

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Ceferin atacă Superliga la realegerea sa în funcția de președinte al UEFA
Ceferin a rămas la conducerea UEFA încă 4 ani
Ceferin a rămas la conducerea UEFA încă 4 ani
Profimedia
Aleksander Ceferin (55 de ani) a fost reales în funcția de președinte al UEFA, fără a avea vreun contracandidat, în cadrul Congresului ordinar al forului de conducere al fotbalului european, desfășurat miercuri la Lisabona.

Slovenul a fost reales pentru un al doilea mandat de patru ani și va ocupa această funcție până în 2027.

Ceferin a fost ales al șaptelea președinte al UEFA în 2016 când l-a înlocuit pe Michel Platini (67 de ani), exclus din fotbal în 2015 pentru încălcări ale normelor de etică și a fost forțat să părăsească UEFA în 2016 după ce a pierdut apelul împotriva interdicției sale.

Slovenul s-a opus planurilor FIFA de a organiza o Cupă Mondială o dată la doi ani, în loc de o dată la patru ani cum e în prezent.

Însă cea mai mare provocare a mandatului său a avut loc în aprilie 2021, când mai multe cluburi importante din Europa au încercat să formeze o Superligă europeană.

"Nu are sens să ne referim la această tentativă a doi finanțatori și a unui purtător de cuvânt. Ei spun că vor să salveze fotbalul. Adevărul este că Superliga și conducătorii ei sunt personaje din Scufița Roșie, gata să o mănânce pe bunica. Din fericire, nimeni nu a murit cu ea. Este o demonstrație de egoism, de lăcomie în detrimentul solidarității. Minciuni rușinoase. Moștenitori în loc de constructori. Luptă pentru profit în loc să lupte pentru trofee", a spus Ceferin despre competiția promovată de Florentino Perez .

Mențiuni
FotbalEuro