FA Cup: United contra Fulham. O echipă din Championship ajunge în semifinale

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
FA Cup: United contra Fulham. O echipă din liga a patra, în fața unei calificări istorice
Rashford, golgheterul lui United
Rashford, golgheterul lui United
AFP
După ce sâmbătă Manchester City și-a asigurat calificarea în semifinale trecând de Burnley cu 6-0, duminică vor fi stabilite și celelalte trei echipe calificate.

Sheffield United - Blackburn, 14:00

Doar al cincilea sfert de finală din Cupa Angliei între două echipe din liga secundă de la începutul secolului, Sheffield United primește vizita celor de la Blackburn Rovers, care se află în cursa pentru promovare în Premier League. Oricine va câștiga va deveni prima echipă din Championship care va apărea pe Wembley în cea mai veche competiție de fotbal din lume de la Reading în 2015.

Rezultate meciuri directe
Flashscore

Jucători de urmărit: Mijlocașul lui Sheffield United, Iliman Ndiaye, a marcat o dublă în a doua repriză în meciul direct din Championship din luna august. Încercând să-l contracareze va fi fundașul lui Blackburn, Harry Pickering, care a marcat împotriva lui Sheffield în victoria directă de la începutul acestei luni și a contribuit la goluri în două dintre ultimele trei apariții (G1, A1).

Statistică interesantă: Niciunul dintre ultimele 16 meciuri de acasă ale lui Sheffield United în FA Cup nu s-a încheiat la egalitate după 90 minute (V13, Î3).

Brighton - Grimsby, 16:15

Brighton primește vizita lui Grimsby, echipă de liga a patra, în încercarea de a se califica pentru a treia oară în istoria clubului în semifinalele FA Cup. 

Șansele lor sunt amplificate nu doar de faptul că meciul se joacă acasă, iar Brighton a câștigat cinci din ultimele șase meciuri competitive aici, încasând doar două goluri. În plus, în calitate de echipă de primă ligă, Brighton a trecut de 14 din cele 16 meciuri din FA Cup împotriva unor echipe dintr-o divizie inferioară!

Rezultate meciuri directe
Flashscore

Paul Hurst, antrenorul lui Grimsby Town, a glumit după ce s-a făcut tragerea la sorți pentru acest meci, spunând că va suferi de "panică, îngrijorare și teamă" când acest meci va avea loc. Formația din League Two a devenit în acest sezon prima echipă din istoria Cupei Angliei care a eliminat cinci echipe dintr-o divizie superioară într-o singură ediție a competiției (începând cu primul tur).

Dacă clubul din Lincolnshire ar reuși cumva să se califice, atunci ar intra nu numai în istoria clubului, ci și în istoria competiției. Niciuna dintre cele patru echipe anterioare din eșalonul patru al Angliei care au ajuns în sferturile de finală nu a reușit vreodată să se califice în semifinale. 

Jucători de urmărit: Kaoru Mitoma, de la Brighton, a înregistrat o contribuție la gol în fiecare dintre ultimele patru meciuri ale echipei sale (G1, A3). Gavan Holohan, iubește deplasările în această competiție, cu trei goluri în ultimele două meciuri din deplasare în FA Cup.

Statistică interesantă: Începând cu turul doi, Grimsby a marcat prima în toate cele cinci meciuri din FA Cup.

Manchester United - Fulham, 18:30

United nu a mai pierdut pe teren propriu de la începutul lunii septembrie (V19, E3). Dacă se califică, Manchester va stabili recordul cu cele mai multe participări în semifinalele FA Cup (în prezent are 30, egalitate cu Arsenal). 

Fulham nu a mai trecut de Manchester în FA Cup din anul 1908, oaspeții pierzând opt meciuri directe consecutive. În plus, londonezii nu au nicio victorie în ultimele 15 meciuri directe (E3, Î12) desfășurate în orice competiție. Cu toate acestea, Fulham va încerca să ajungă în semifinalele FA Cup pentru prima dată din sezonul 2001/02. 

Rezultate meciuri directe
Flashscore

Jucători de urmărit: Marcus Rashford a marcat împotriva lui Betis al 27-lea său gol în toate competițiile - doar Erling Haaland și Kylian Mbappé au mai multe din primele cinci ligi ale Europei. Manor Solomon de la Fulham se va simți totuși capabil să fure lumina reflectoarelor de pe Old Trafford, după ce a marcat în cinci din ultimele șase apariții.

Statistică interesantă: Manchester United a marcat în fiecare din ultimele 25 de meciuri disputate pe teren propriu împotriva lui Fulham în toate competițiile!