Ancelotti, înaintea meciului cu Barcelona: "Ne gândim doar la victorie"

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Ancelotti, înaintea meciului cu Barcelona: "Ne gândim doar la victorie"
Ancelotti își declară dragostea nemărginită pentru Real Madrid: "Aș rămâne la acest club pentru tot restul vieții mele"
Ancelotti își declară dragostea nemărginită pentru Real Madrid: "Aș rămâne la acest club pentru tot restul vieții mele"
AFP
Înaintea meciului El Clasico de duminică, de pe Spotify Camp Nou, antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, a declarat că echipa sa va juca un joc ofensiv pentru a reduce diferența de nouă puncte față de rivali.

Urmărește Barcelona - Real Madrid pe Flashscore, duminică, ora 22:00

Italianul a lăudat mai mulți dintre jucătorii săi, precum Camavinga și Tchouaméni, despre care crede că recuperează pierderea unei "legende" precum Casemiro, și Vinícius și Militao, despre care crede că sunt cei mai buni din lume pe postul lor.

"Trebuie să ne bucurăm de moment fiind protagoniști într-un meci care este întotdeauna important. Trebuie să ne pregătim bine și să jucăm mai bine. Poți să câștigi doar dacă scoți la iveală tot ce e mai bun din toate punctele de vedere, individual sau colectiv, în atac sau în apărare", a spus Ancelotti

Referitor la faptul că întrecerea din LaLiga se va încheia dacă nu învinge Barcelona, Ancelotti a declarat: "nu știu, pentru că nu ne gândim la asta, ci la victoria de mâine (duminică). Ce se va întâmpla dacă nu câștigăm, ne vom gândi la asta dacă se va întâmpla, dar astăzi ne gândim doar la victorie."

Real vrea să-și apere trofeul Champions League

Real Madrid se află în cursă în trei competiții. Chiar dacă în campionat și în Copa del Rey au un dezavantaj, Ancelotii este optimist pentru un nou trofeul Champions League. "Datele spun că avem un dezavantaj în Copa del Rey și LaLiga, dar nu avem un dezavantaj în Liga Campionilor. Mâine putem reduce un pic diferența și la asta ne gândim astăzi", a declarat antrenorul.

Cu toate acestea, italianul spune că tragerea la sorți pentru sferturile Champions League (Real va juca împotriva lui Chelsea) nu este neaparat mai grea decât sezonul precedent. "Nu știu, dar este adevărat că faptul că anul trecut am jucat returul acasă ne-a ajutat foarte mult. Nu știu dacă este un dezavantaj, pentru că faptul că nu mai există regula valorii duble pentru golurile din deplasare nu schimbă mare lucru. Nu mă gândesc la asta, dar cred că Bernabéu ne va ajuta mult în prima manșă".

Despre duelul cu Barcelona

"Este foarte greu de spus ce fel de meci va fi, pentru că fiecare are propria poveste. Adevărul este că s-au apărat mult în meciul din Cupă pentru că erau în avantaj pe tabela de marcaj și au crezut că în a doua repriză trebuie să se apere. Acest meci ar putea fi diferit în funcție de ce se va întâmpla. Dacă noi marcăm devreme sau dacă ei marchează devreme, poate merge într-o parte sau alta.

Mâine vom juca ofensiv, dar fără să ne asumăm riscuri", precizează Ancelotti. 

Starea lui Benzema și despre Vinicius

"Benzema este bine și va juca. Evident, problema lui Vinicius nu este gravă, dar mobilitatea poate fi importantă și faptul că nu are o referință fixă să pună în dificultate apărarea. El va juca pe stânga, dar cu mai multă mobilitate".

Camavinga ca înlocuitor al lui Casemiro

"Eduardo se descurcă bine, la fel ca Tchouaméni în prima parte a sezonului. Amândoi au înlocuit bine o legendă și un jucător fantastic, care a fost cel mai bun ani de zile în poziția sa. Real Madrid poate să privească viitorul foarte bine cu cei doi".

Soluția tactică pentru a-l ajuta pe Vinícius împotriva lui Araújo și planul împotriva lui Gavi

"Ambele echipe se cunosc foarte bine, nu există secrete. Toate evaluările despre cum să creăm probleme și cum să le evităm vor fi cu noi până la fluierul de start."

Cum vede forma echipei sale

"Din 22 ianuarie și până acum, echipa s-a descurcat foarte bine. Datele fizice și tehnice o confirmă. Suntem într-un moment bun și din punct de vedere mental, suntem foarte motivați și entuziasmați de ceea ce se poate întâmpla în următoarele trei luni. Echipa s-a îmbunătățit foarte mult din punct de vedere tehnic și tactic, este mai solidă în spate și mai eficientă în față, cu excepția câtorva meciuri care nu au fost pe placul nostru. Cred că ne putem descurca foarte bine până la final".

De ce crede că Militao este cel mai bun apărător din lume

"S-ar putea să-mi pierd un pic din credibilitate dacă spun că Vinícius este cel mai bun din lume și Militao cel mai bun apărător din lume, dar pentru mine este adevărul, fiind sincer. Pentru mine, Militao este cel mai bun sau printre cei mai buni, pentru că are totul. Este un jucător foarte rapid, foarte puternic în situații de unu la unu, foarte bun la minge, un mare jucător de cap... Nu-i lipsește nimic. Un singur defect pe care îl are este că nu este întotdeauna concentrat sută la sută. Și nici nu arată prea bine".