Samba braziliană în Barcelona - Real Madrid: Vinicius vs. Raphinha

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Samba braziliană în Barcelona - Real Madrid: Vinicius vs. Raphinha
Vinicius în Champions League, împotriva lui Liverpool
Vinicius în Champions League, împotriva lui Liverpool
Profimedia
Barcelona și Real Madrid se întâlnesc duminică, de la ora 22:00, în cadrul etapei a 26-a din LaLiga.

Cei doi brazilieni sunt jucători de bază la echipele lor. Amândoi au șanse mari să fie titulari în cel mai important meci al sfârșitului de săptămână, dar va învinge explozivitatea lui Vinicius în fața tehnicii lui Raphinha? 

Brazilia este o țară specială. Plajele sale, biodiversitatea și oamenii săi fac din gigantul sud-american o putere și un punct de referință în regiune. Fotbalul este, fără îndoială, unul dintre punctele forte ale unei țări care s-a obișnuit să exporte an de an sportivi de calitate în Europa.

Vinicius (22 de ani) și Raphinha (26 de ani) sunt două dintre cele mai recente plecări care au marcat fotbalul brazilian. Ambii joacă pe postul de aripă, sunt rapizi, imprevizibili și puternici. 

Deși au caracteristici similare, brazilienii au rezultate diferite în acest sezon, în fața porții. Vinicius a fost mai precis decât Raphinha în acest sezon. Fostul jucător al lui Leeds are nouă goluri și nouă pase de gol în 37 de meciuri jucate. La rândul său, madrilenul completează o statistică de invidiat cu 19 goluri și 11 pase de gol, devenind astfel un reper în atacul lui Carlo Ancelotti.

Răsărit din propria cenușă

Atât Vinicius, cât și Raphinha au trecut printr-o situație similară în adaptarea lor în LaLiga. În primele sale sezoane în fotbalul spaniol, Vinicius a fost criticat de aripa mai radicală a madrilenilor.

Plecarea lui Cristiano Ronaldo de la echipă i-a determinat pe fani să dea vina pe brazilian pentru lipsa evidentă de goluri în 2018-2019. Pe măsură ce timpul a trecut, Vinicius s-a îmbunătățit. În 2021-2022, de exemplu, a completat un duo de vis cu Karim Benzema, care a pus-o pe Real Madrid în postura de câștigătoare a Ligii Campionilor. El a marcat golul victoriei în finala împotriva lui Liverpool.

Raphinha, la fel ca și compatriotul său, a fost contestat de fani. Transferul lui nu i-a convins pe suporteri. Deși sportivul a avut performanțe bune la Leeds-ul lui Bielsa, cei de pe Camp Nou nu au fost convinși. Explozia lui Dembélé a ridicat și mai multe îndoieli.

Brazilianul a profitat însă de absențele coechipierului său francez pentru a se impune în 11-le de start. În ultimele meciuri, el a fost titular: a marcat împotriva Valenciei pe Camp Nou, a făcut un meci excelent în El Clasico din Cupă și a marcat și împotriva lui Athletic la Bilbao. Nu este rău pentru un jucător care, teoretic, a venit în echipa lui Xavi ca o rezervă.

Urmărește Barcelona - Real Madrid pe Flashscore