Xavi, înainte de El Clasico. ”O victorie ar fi o mare lovitură pentru Real Madrid”

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Xavi, înainte de El Clasico. ”O victorie ar fi o mare lovitură pentru Real Madrid”
Xavi nu crede că partida cu Realul va fi una decisivă
Xavi nu crede că partida cu Realul va fi una decisivă
AFP
Barcelona și Real Madrid se vor întâlni duminică seara într-un nou episod din El Clasico. 

Echipa catalană conduce în clasamentul LaLiga, având nouă puncte în fața lui Real Madrid, iar o victorie ar putea cântări aproape decisiv în lupta pentru titlu.

Totuși, Xavi nu crede că, în cazul unei victorii, Barcelona se poate proclama deja campioană.

”Dacă vom câștiga, ar fi o lovitură pentru Real Madrid în clasament. Nu ar fi definitiv, dar ar fi o lovitură puternică. Orice s-ar întâmpla, cred că nimic nu va fi decis în acest joc. Ne antrenăm în mod normal, știind că avem o mare oportunitate. Dacă vom câștiga, vom face un pas foarte important pentru a câștiga campionatul. Suntem foarte motivați. Pentru unii jucători, ar fi primul titlu de campionat. Ne-am pregătit pentru acest meci, indiferent cât de important este", a declarat Xavi.

Meciul de duminică va fi al doilea episod dintr-o serie de trei confruntări între cele două echipe în mai puțin de o lună, Barcelona câștigând prima dintre ele cu 1-0, pe Santiago Bernabeu, în manșa întâi din Cupa Spaniei. Totuși, în ciuda victoriei, echipa catalană a fost criticată pentru stilul său de joc, iar acum Xavi speră să vadă o prestație cu o posesie mai bună pentru echipa sa.

"Pregătim jocul într-un anumit mod. Vom încerca să avem mai mult control al balonului decât în ultimul Clasico, să avem mai multă minge și să fim protagoniști cu ea. Personal, mi-aș dori să avem ceva mai multă posesie a mingii decât în Copa.

Văd Madridul ca fiind foarte puternic, s-au îmbunătățit mult din punct de vedere fizic din ianuarie. Presupun că va fi un meci foarte disputat. Clasico-urile sunt imprevizibile, nu știi niciodată ce vor aduce. Noi ne-am pregătit bine, am pregătit multe aspecte. Chiar dacă jucăm pe Camp Nou, sperăm ca presiunea mai mare să fie pe ei", a mai spus antrenorul liderului.

Barcelona se apropie de primul titlu din La Liga din ultimii patru ani, iar o victorie pentru echipa lui Xavi ar însemna un pas important spre acest obiectiv, în condițiile în care catalanii vizează la o triplă internă în acest sezon, Supercupa, Campionatul și Cupa.

Barcelona-Real Madrid
Flashscore