Swiatek nu mai poate pierde poziția de lider WTA până la Roland-Garros

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Swiatek nu mai poate pierde poziția de lider WTA până la Roland-Garros
Swiate, lideră cel puțin până la Openul francez
Swiate, lideră cel puțin până la Openul francez
AFP
Iga Swiatek a bifat luni cea de-a 51-a săptămână consecutivă în fruntea clasamentului mondial WTA.

În ciuda accidentării, poloneza nu va putea pierde poziția de lider până la Roland Garros, dar avantajul său s-ar putea reduce semnificativ.

Swiatek și-a anunțat retragerea de la turneul WTA 1000 de la Miami din cauza unei accidentări. Poloneza a triumfat în Florida în urmă cu un an, astfel că și-ar fi apărat în acest an punctele câștigate acolo. Cum ele vor fi pierdute, acest lucru ar putea fi exploatat de rivalele sale. 

Istoric accidentări Swiatek
Flashscore

În afară de Swiatek, cele mai bune performanțe din acest an aparțin lui Jelena Rybakina și Aryna Sabalenka, care s-au și întâlnit în finala de la Australian Open. Sportiva din Belarus este cea care ocupă locul doi în clasamentul WTA și cea care are cele mai mari șanse să recupereze din avansul în clasamentul mondial. Totuși, asta nu se poate întâmpla înainte de următorul Grand Slam, cel de la Roland Garros.

Swiatek conduce în prezent clasamentul WTA cu un avans de 3.235 de puncte în față lui Sabalenka, ocupanta locului doi. Dacă bielorusa va câștiga la Miami, se va apropia la o diferență de 1.245 de puncte de poloneză, deoarece liderul clasamentului își va pierde punctele din Florida, iar bielorusa a abandonat în turul al doilea acolo în urmă cu un an.

Nu este deocamdată clar când va reveni Swiatek pe teren, dar chiar dacă nu va concura până la Roland Garros, ea va rămâne lider. În Franța, însă, ea va fi nevoită să-și apere titlul de anul trecut, în timp ce Sabalenka nu are decât de câștigat, după ce anul trecut a fost eliminată încă din turul al treilea.

Clasament WTA
Flashscore