Vinicius Junior critică modul în care este tratat de arbitrii din La Liga

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Vinicius Junior critică modul în care este tratat de arbitrii din La Liga
Vinicius a fost faultat de 89 de ori în La Liga
Vinicius a fost faultat de 89 de ori în La Liga
AFP
Vinicius Junior, jucătorul lui Real Madrid, a criticat modul în care este tratat de arbitrii din La Liga.

Brazilianul și-a consolidat statutul de unul dintre cei mai buni jucători din lume în ultimele două sezoane, devenind un favorit al fanilor de pe Bernabeu, după ce a fost mult timp ironizat pentru inconsecvențele frustrante.

Cu toate acestea, atât de mare este talentul și capacitatea lui Vinicius de a se lua de jucători, încât acesta este adesea victima unor provocări mai dure, care de multe ori rămân nepedepsite.

Vinicius a fost deja faultat de 89 de ori în La Liga în acest sezon, cu 23 de faulturi mai mult decât jucătorul clasat pe locul al doilea în acesta clasament, dar a primit opt cartonașe galbene, cele mai multe dintre acestea fiind acordate pentru disidență, după ce s-a plâns de atacurile inoportune ale adversarilor.

Jucătorul în vârstă de 22 de ani a vorbit anterior despre furia sa față de un astfel de tratament și a spus mai multe într-un nou interviu acordat ESPN.

"Arbitrii nu dau faulturi și nu dau cartonașe galbene. Jucătorii pot să mă faulteze și de 15 ori și, în cele din urmă, când meciul e pe final, arbitrul arată un cartonaș galben", a declarat Vinicius.

"Jucătorii trebuie să se gândească la o modalitate de a mă opri și, făcând asta (n.r. comiterea de faulturi), devine foarte ușor pentru ei. Nu îi judec pe jucători, dar îi judec pe arbitri, pentru că ei trebuie să aplice corect regulile. Nu cer nimănui să mă protejeze. Nimeni nu m-a protejat în viața mea, cu excepția coechipierilor mei, a părinților mei și a oamenilor care mă plac... ceea ce trebuie să fac este să încerc să îmi păstrez mintea limpede. Evident, fac greșeli uneori, am doar 22 de ani. Voi face multe greșeli. Dar vreau să fac mai puține greșeli și să încerc să continui să învăț", a conchis Vinicius.