Lovitură pentru Barcelona! Clubul riscă suspendarea din competițiile europene

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Lovitură pentru Barcelona! Clubul riscă suspendarea din competițiile europene
Antrenorul Xavi Hernandez este foarte aproape să aducă Barcelonei un nou titlu de campioană
Antrenorul Xavi Hernandez este foarte aproape să aducă Barcelonei un nou titlu de campioană
Profimedia
Barcelona ar putea fi exclusă din Liga Campionilor de către UEFA din cauza posibilelor daune de imagine pe care le-ar aduce reputației competiției. Clubul de fotbal FC Barcelona, mai mulți foști oficiali ai săi și Jose Maria Enriquez Negreira, fost responsabil al arbitrajului, au fost puși sub acuzare de justiția spaniolă pentru ”corupție”, ”abuz de încredere” și ”fals în înscrisuri comerciale” în afacerea plăților suspecte ale clubului catalan către Negreira, a anunțat vineri un tribunal din Barcelona.

Pe 17 februarie, ziarul El Mundo a dezvăluit că FC Barcelona a plătit peste 6 milioane de euro între 2001 și 2018 companiei Dasnil 95, deținută de Jose Maria Enriquez Negreira, fostul vicepreședinte al Comisiei Tehnice de Arbitri (CTA) între 1994 și 2018, pentru a consilia clubul în probleme de arbitraj.

Potrivit cotidianului Marca, depunerea plângerii de către procuratură, alături de acuzațiile aduse Barcelonei, ar putea compromite serios șansele clubului de a participa în competițiile europene în sezonul viitor.

Jurnaliștii spanioli scriu că Barcelona riscă să fie exclusă din UEFA Champions League 2023/24, în urma ultimului scandal legat de arbitraj care îi afectează pe giganții catalani. 

Prezența echipei catalane în competițiile europene pentru sezonul viitor ar putea determina UEFA să creadă că aceasta ar afecta credibilitatea celei mai importante competiții inter-cluburi.

Neparticiparea în Liga Campionilor în sezonul următor va fi o lovitură majoră pentru Barcelona, o posibilă excludere din competițiile europene putând amplifica problemele financiare ale clubului. 

Reuniune de urgență pentru Real Madrid

Președintele clubului Real Madrid, Florentino Pérez, va organiza duminică o ședință de urgență pentru a decide ce măsuri va lua clubul după ce Barcelona a fost acuzată de corupție. 

Într-un comunicat al clubului se arată: "Având în vedere gravitatea acuzațiilor formulate de Procuratura din Barcelona împotriva FC Barcelona și a doi dintre președinții săi pentru suspiciunile întemeiate de corupție și relațiile acestora cu cel care a fost vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor, José María Enríquez Negreira, președintele a convocat de urgență Consiliul de Administrație mâine, duminică, 12 martie 2023, la ora 12:00, pentru a decide acțiunile pe care Real Madrid le consideră adecvate în legătură cu această chestiune".

FC Barcelona s-ar putea confrunta cu sancțiuni financiare uriașe, iar Negreira, foștii președinți ai Barcelonei, Sandro Rosell și Josep Bartomeu, și foștii directori Oscar Grau și Albert Soler ar putea primi până la patru ani de închisoare.

Instanțele vor decide acum dacă există suficiente probe pentru a demonstra că Negreira a folosit banii plătiți de Barcelona pentru a influența meciurile în favoarea clubului.

Actualul președinte al Barcelonei, Joan Laporta, a fost întrebat despre scandal la începutul acestei săptămâni și a declarat: ”Barca nu a cumpărat niciodată arbitri și Barca nu a avut niciodată intenția de a cumpăra arbitri. Absolut niciodată. Forța faptelor îi contrazice pe cei care încearcă să schimbe povestea”.