Probleme pentru Inter Miami înainte de finala US Open. Messi a lipsit de la antrenamente

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Probleme pentru Inter Miami înainte de finala US Open. Messi a lipsit de la antrenamente
Lionel Messi s=a alăturat celor de la Inter Miami în luna iulie
Lionel Messi s=a alăturat celor de la Inter Miami în luna iulie
AFP
Lionel Messi nu a luat parte la antrenamentul echipei Inter Miami înaintea finalei Open Cup a SUA cu Houston Dynamo, revenirea sa în activitate rămânând sub semnul întrebării.

Finala reprezintă o șansă pentru Miami de a câștiga al doilea trofeu de când Messi s-a alăturat clubului, după succesul obținut în Cupa Ligii luna trecută.

Messi a lipsit de la meciul de duminică dintre Miami și Orlando City (1-1 ), antrenorul Gerardo Martino declarând că starea sa evoluează "de la o zi la alta".

Rămâne însă neclar dacă Messi se luptă pur și simplu cu oboseala după un program agitat de când s-a alăturat clubului, în iulie, sau dacă a suferit o accidentare.

Martino s-a referit la "probleme" vechi care îl împiedică pe jucător, dar nu a fost menționată o anume accidentare.

Martino urmează să se adreseze presei în cursul zilei de marți, unde ar putea fi oferite mai multe clarificări cu privire la posibilitatea ca Messi să fie prezent în meci.

Antrenamentul lui Inter a fost deschis presei în primele 15 minute și nici Messi, nici fostul său coechipier de la Barcelona, Jordi Alba, nu au fost implicați în ședință.

Cel care a câștigat de șapte ori Balonul de Aur a avut probleme de când a fost înlocuit în minutul 88 al meciului de calificare al Argentinei la Cupa Mondială împotriva Ecuadorului din 7 septembrie.

El a lipsit apoi de la al doilea meci de calificare al campionilor mondiali, în Bolivia, cinci zile mai târziu, înainte de a reveni la clubul său după pauza internațională.

Messi a absentat și de la înfrângerea cu 5-2 de la Miami la Atlanta, pe 16 septembrie, Martino spunând că suferă de oboseală musculară.

Starul a fost apoi titular în meciul de acasă cu Toronto, dar a trebuit să fie înlocuit în minutul 38, la câteva minute după ce Alba fusese scos de pe teren.

Alba a lipsit și la meciul cu Orlando și este de asemenea incert pentru meciul de miercuri.

După remiza de duminică, 1-1 în derby-ul din Florida, Martino nu s-a pronunțat cu privire la șansele lui Messi în fața lui Dynamo.

"Este foarte dificil să punem un procent în ceea ce privește șansele ca el să joace, pentru că tratăm lucrurile de la o zi la alta", a declarat Martino.

"Îl vom evalua, iar eu voi asculta mai întâi ce spune el despre cum se simte. Apoi trebuie să evaluăm care sunt riscurile viitoare", a adăugat el.

După această finală, Miami mai are cinci meciuri de disputat în sezonul regulat al MLS, în încercarea de a intra pe final în faza de play-off.

Sâmbătă, Miami primește vizita lui New York City FC, care ocupă în prezent ultimul loc de calificare în play-off, locul nouă, cu cinci puncte în fața echipei lui Martino.

U.S. Open Cup, un turneu eliminatoriu pentru echipe de amatori și profesioniști, se dispută din 1914, ceea ce o face de departe cea mai veche competiție de fotbal din țară.