Supergolul lui Kvara o ține în viață pe Napoli în duelul cu Fiorentina pentru ultimul loc european

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Supergolul lui Kvara o ține în viață pe Napoli în duelul cu Fiorentina pentru ultimul loc european

Fiorentina și Napoli au încheiat la egalitate, 2-2
Fiorentina și Napoli au încheiat la egalitate, 2-2Profimedia / IMAGO
În runda cu numărul 37 din Serie A, Fiorentina și Napoli au încheiat la egalitate, 2-2.

Fiorentina - Napoli 2-2

Cu gândul la finala Conference League de la Atena, acolo unde îi va întâlni pe grecii de la Olympiacos, cei de la Fiorentina au fost nevoiți să obțină un rezultat favorabil în duelul cu Napoli pentru a prinde un loc european și în sezonul următor.

Cele două echipe se află în luptă directă pentru poziția cu numărul 8, ocupată în prezent de Fiorentina, loc ce duce în Conference League. Reamintim faptul că Italia va trimite 6 echipe în Champions League în ediția următoare.

Clasament top 9 Serie A
Clasament top 9 Serie AFlashscore

Duelul de pe Stadio Artemio Franchi nu a început tocmai bine pentru trupa lui Vincenzo Italiano, fundașul kosovar Amir Rrahmani reușind să deschidă scorul pentru Napoli încă din minutul 8.

Formația antrenată de Francesco Calzona, totodată selecționer al Slovaciei la Euro, avea să primească o lovitură dură în finalul primei părți. În doar două minute, Biraghi (40) și Nzola (42) au întors rezultatul în favoarea gazdelor, care au intrat astfel în avantaj la cabine.

Departe de forma arătată în sezonul trecut, când au cucerit titlul în Serie A, Napoli mai are speranța că ar putea prinde ultimul loc european, grație unei execuții superbe venite din partea georgianului Khvicha Kvaratskhelia din lovitură liberă (min 57).

Un avantaj consistent au tot cei de la Fiorentina, chiar dacă formația Viola este în febra finalei cu Olympiacos din Conference League (29 mai). Înainte de meciul european, trupa lui Italiano va juca în deplasare cu Cagliari (26 mai).

Ulterior, Fiorentina va mai disputa o etapă restantă cu Atalanta, de asemenea finalistă în Europa League.

În schimb, Napoli este condamnată să învingă Lecce, ultimul său adversar din acest sezon. Chiar și în cazul unui succes însă, napoletanii nu au asigurat locul în Europa.