Tottenham va decide viitorul lui Antonio Conte: Rămâne sau nu la echipă?

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Tottenham va decide viitorul lui Antonio Conte: Rămâne sau nu la echipă?
Viitorul lui Antonio Conte la Tottenham, pus sub semnul întrebării
Viitorul lui Antonio Conte la Tottenham, pus sub semnul întrebării
AFP
Antonio Conte crede că unii jucători sunt fericiți să rămână în zona de confort și să se mulțumească cu mediocritatea, indiferent de cine este antrenor. De altfel, mai spune el, atunci când cultura unui club nu este corectă, clubul nu va avea niciodată succes.

O decizie privind viitorul lui Antonio Conte la Tottenham urmează să fie luată în următoarele 48 de ore, notează SkySports.

Există semne tot mai mari că Antonio Conte urmează să părăsească Tottenham, mai ales după remiza de sâmbătă de la Southampton (3-3) și eliminarea din Champions League.

Conform The Telegraph, conducerea clubului ar fi luat decizia de a încheia colaborarea cu tehnicianul de 53 de ani cât mai curând.

Conte nu a vorbit sâmbătă pentru că vrea ca Tottenham să-l demită. În schimb, comentariile sale reflectă ceea ce simte de mult timp și nu a intenționat să atace jucătorii sau conducerea.

Contractul italianului expiră la finalul acestui sezon, dar s-ar putea ca acesta să plece de la club mult mai devreme.

Antonio Conte este plecat acum, pentru două zile, în Italia, dar la revenirea în Anglia este așteptat să discute cu șefii celor de la Spurs. Cele două părți vor negocia termenii rezilierii contractului.

Conte s-a mândrit întotdeauna cu faptul că a reușit să construiască rapid o mentalitate de învingător oriunde a lucrat și este foarte dezamăgit că nu a reușit să facă acest lucru la Spurs.

În sezonul trecut, Tottenham a terminat în forță și a depășit-o pe Arsenal, iar acest sezon trebuia să fie unul în care să se bazeze pe acest lucru. Acest lucru nu s-a întâmplat și, în schimb, jucătorii lui Arsenal au învățat și s-au dezvoltat, în timp ce Spurs s-a mulțumit cu mediocritatea.

Arsenal și-a revenit după finalul dezamăgitor al sezonului trecut cu ambiție, semnând cu jucători cu o mentalitate de învingători pentru a-și îmbunătăți echipa.

Pe de altă parte, Tottenham a făcut pasul înapoi. Nu a existat nicio îmbunătățire în ceea ce privește mentalitatea, atitudinea. Jucătorii noi au adus probleme sau doar s-au plâns, iar atitudinea lor a fost întotdeauna o problemă la Spurs.

Tottenham nu joacă timp de două săptămâni, iar acest lucru i-a dat președintelui Daniel Levy o perioadă scurtă de timp pentru a decide dacă ar trebui să ia vreo măsură împotriva lui Conte.

Cine i-ar putea lua locul lui Conte?

Tottenham ar fi luat legătura cu managerul lui Eintracht Frankfurt, Oliver Glasner, pe care îl văd ca posibil înlocuitor pentru Conte, susține publicația germană Bild.

Conform The Sun, un posibil nume care șefii de la Tottenham l-au luat în calcul este Marco Silva, antrenorul lui Fulham.

Aceștia se pare că-l mai au pe listă și pe Mauricio Pochettino, care a mai antrenat echipa în perioada iulie 2014 - noiembrie 2019, iar acum este liber de contract de un an de zile, asta după ce a plecat de la PSG în iulie 2022.