Maguire trebuie să ia o decizie în privința viitorului lui Man United, spune Ten Hag

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Maguire trebuie să ia o decizie în privința viitorului lui Man United, spune Ten Hag
Maguire a devenit cel mai scump apărător din lume când United l-a transferat de la Leicester City pentru 80 milioane lire sterline
Maguire a devenit cel mai scump apărător din lume când United l-a transferat de la Leicester City pentru 80 milioane lire sterline
Reuters
Managerul lui Manchester United, Erik ten Hag, a declarat că este fericit că îl are pe Harry Maguire (30 de ani) în echipă, dar fundașul central va trebui să ia o decizie cu privire la viitorul său după ce și-a pierdut locul în echipă.

Lisandro Martinez, Raphael Varane și Victor Lindelof i-au luat fața internaționalului englez, chiar și fundașul stânga Luke Shaw a jucat în apărarea centrală, Maguire a avut doar opt titularizări în campionat în acest sezon.

Maguire a devenit cel mai scump apărător din lume când United l-a transferat de la Leicester City pentru 80 de milioane de lire sterline în 2019. Contractul său urmează să se încheie în 2025.

Întrebat despre viitorul lui Maguire, Ten Hag a declarat pentru ziarul The Times: "Sunt fericit că este aici și când am avut nevoie de el și-a făcut treaba. Dar este, de asemenea, o decizie pe care trebuie să o ia el".

Olandezul a spus că Maguire se străduiește 100% la antrenamente și că a jucat un rol important în calitate de căpitan al clubului, dar a recunoscut că jucătorul nu se va mulțumi cu un loc pe banca de rezerve în continuare.

"Nimeni nu ar fi fericit în această situație", a adăugat el.

Ten Hag a adăugat că portarul David de Gea va rămâne la club și în sezonul următor, dar a precizat că spaniolul, care are multe meciuri fără goluri primite în Premier League în acest sezon, va avea concurențăi.

"Nu voi spune că el va fi mereu numărul unu pentru că într-un club precum Man United trebuie să existe concurență pe toate posturile", a spus el.

Erik ten Hag păstrează legătura cu Alex Ferguson

United a terminat pe locul trei în campionat și a câștigat Cupa Ligii în primul sezon al lui Ten Hag ca manager. Ei au șansa de a cuceri un alt trofeu atunci când vor înfrunta sâmbătă pe campioana Manchester City în finala Cupei Angliei.

"Am văzut multe finale ale Cupei FA. Abia aștept", a declarat Ten Hag. "Nu este voba despre faptul că vrem neapărat să o învingem pe Manchester City, ci ne dorim să câștigăm Cupa FA. Vrem să ne construim propria epocă".

United nu a mai avut prea mult succes de la câștigarea ultimului titlu de campionat în 2012-13 sub conducerea lui Alex Ferguson, dar există un sentiment de optimism în creștere datorită perspicacității tactice și abilităților de manageriat ale lui Ten Hag.

Olandezul păstrează legătura cu Ferguson.

"Este un om foarte valoros. De la Sir Alex învăț multe, pentru că este o legendă. Îmi dă inspirație, mă învață cum să gestionez lucrurile", a adăugat Ten Hag.

"După plecarea lui Sir Alex, cultura s-a schimbat de-a lungul anilor. Una dintre cele mai mari calități ale lui Sir Alex a fost aceea de a avea standarde înalte.

Am vrut să o aduc înapoi, astfel încât toată lumea din această organizație să trăiască la cele mai înalte standarde, la fel și fotbaliștii".