Leicester nu va pierde puncte în Championship pentru încălcări ale regulilor din Premier League

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Leicester nu va pierde puncte în Championship pentru încălcări ale regulilor din Premier League

Stadionul King Power al lui Leicester City
Stadionul King Power al lui Leicester CityAFP
Clubului Leicester City nu i se poate scădea niciun punct în liga secundă din Championship dacă va fi condamnat pentru încălcarea regulilor de cheltuieli din Premier League, a anunțat Liga Engleză de Fotbal (EFL).

Leicester, care a retrogradat din prima ligă în sezonul trecut, a fost trimisă luna trecută de Premier League în fața unei comisii independente pentru presupuse încălcări ale regulilor de cheltuieli din campionat.

Organismul de conducere al campionatului, EFL, a scris că va aplica orice sancțiune dictată împotriva lui Leicester cât timp se află încă în al doilea eșalon, o măsură la care Leicester s-a opus.

Cu toate acestea, EFL a declarat că și-a schimbat ulterior poziția într-o scrisoare adresată Comisiei de arbitraj a Ligii (LAP) din cadrul Federației engleze de fotbal.

"EFL a confirmat tuturor părților că... nu are această putere în conformitate cu regulamentul în forma actuală", a precizat EFL într-o declarație.

Leicester a precizat că va continua să coopereze cu Premier League și EFL în ceea ce privește acuzațiile care i se aduc.

"Orice acuzații împotriva clubului ar trebui să fie determinate în mod corespunzător și proporțional, în conformitate cu normele aplicabile, de către organismele potrivite și la momentul potrivit", a declarat Leicester.

LAP a precizat că procedurile Comisiei de Disciplină din Premier League împotriva lui Leicester nu vor fi accelerate pentru a se încheia până la 4 mai, din cauza faptului că eventualele deduceri de puncte nu sunt aplicabile în acest sezon.

Leicester este liderul clasamentului în Championship, cu 88 de puncte din 41 de meciuri, în timp ce încearcă să promoveze din nou în Premier League.

Leicester este pe primul loc în Championship
Leicester este pe primul loc în ChampionshipFlashscore