Poli Iași furnizează surpriza etapei. Rapid deraiază în Copou cu o defensivă de coșmar

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Poli Iași furnizează surpriza etapei. Rapid deraiază în Copou cu o defensivă de coșmar
Poli Iași furnizează surpriza etapei
Poli Iași furnizează surpriza etapei
Profimedia
Poli Iași a obținut o victorie uriașă în meciul cu Rapid București, reușind să se impună cu 3-1 pe teren propriu.

Poli Iași - Rapid 3-1

Prima mare ocazie a partidei le-a aparținut giuleștenilor, în minutul 7 Burmaz plecând din poziție regulamentară la o minge aruncată în careul ieșean, dar șutul său din câțiva metri a fost respins cu un reflex incredibil de Ailenei.

Nouă minute mai târziu, Krasniqi a pătruns impetuos pe partea dreaptă a atacului alb-vișiniu, însă șutul său nu a fost suficient de bine plasat pentru a-l păcăli pe portarul ieșean, care a reținut fără emoții. 

Moldovenii au replicat cu un șut de la distanță expediat de tânărul Luca Mihai în minutul 25, însă mingea a trecut puțin pe lângă poartă. 

Statistica partidei
Opta by Stats Perform

Au fost singurele ocazii notabile ale primei reprize, cele două echipe intrând la cabine la egalitate. 

Deschiderea scorului a survenit în minutul 52 după o fază oarecum hilară. Burmaz a alunecat și a căzut în momentul recepționării unei centrări în careul ieșean, dar mingea a ricoșat din el la Krasniqi, care a preluat, a făcut un dribling scurt și a șutat imparabil de la marginea careului.

Bucuria giuleșteană a durat, însă, doar trei minute, căpitanul Rapidului, Cristian Săpunaru, fiind autorul moral al golului egalizator. Experimentatul fundaș a încercat să degajeze pe spate, dar a luftat și mingea a ajuns la Sergiu Buș, care a scăpat singur spre poarta giuleșteană.

Portarul Aioani a încercat să intervină, dar mingea a ajuns la Bettaieb, care a înscris în poarta rămasă goală. 

Ailenei a avut o altă intervenție de clasă salvând un gol ca și făcut zece minute mai târziu, când Burmaz a reluat cu capul din câțiva metri, dar mingea a fost respinsă de pe linia porții. 

Ieșenii au dat lovitura pe final, Roman profitând de o nouă bâlbâială a defensivei giuleștene pentru a șuta imparabil în vinclul porții lui Aioani. Scorul final a fost stabilit de Harrison, după o altă fază care a făcut șah-mat defensiva alb-vișinie. 

Rapid irosește astfel posibilitatea de a se apropia la patru puncte de FCSB. Giuleștenii sunt acum pe locul 3, cu 48 de puncte, în timp ce Poli Iași este pe 13, cu 30 de puncte. 

Notele jucătorilor
Flashscore