La Liga a depus o nouă plângere după insultele rasiste aduse lui Vinicius în El Clasico

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
La Liga a depus o nouă plângere după insultele rasiste aduse lui Vinicius în El Clasico
Vinicius, din nou ținta atacurilor rasiste în timpul derby-ului dintre Barcelona și Real Madrid
Vinicius, din nou ținta atacurilor rasiste în timpul derby-ului dintre Barcelona și Real Madrid
Profimedia
Liga spaniolă de fotbal (La Liga) a depus plângere după insultele rasiste aduse lui Vinicius Jr, jucătorul lui Real Madrid, în timpul meciului cu FC Barcelona, El Clasico, disputat duminică pe stadionul Camp Nou, a anunțat joi ziarul AS, citat de RMC Sport.

La Liga a denunțat joi insultele și scandările rasiste împotriva lui Vinicius, proferate de unii suporteri prezenți în tribunele Camp Nou. La Liga a depus a opta plângere în urma abuzurilor vizându-l pe jucătorul lui Real Madrid.

Pentru a-și arăta implicarea în lupta împotriva rasismului și discriminării, La Liga le-a cerut suporterilor care dețin informații despre autorii acestui tip de insulte să-i denunțe. Un canal dedicat mărturiilor a fost deschis pe site-ul Ligii și a fost creată o adresă de e-mail (stopracismo@laliga.es).

”Încă o dată, a fost observat un comportament rasist intolerabil împotriva lui Vinicius Jr”, a precizat La Liga într-un comunicat în care condamnă actele de pe Camp Nou și îl asigură pe brazilian de sprijinul său. Odată cu plângerea oficială depusă, fotbalul spaniol speră să apară progrese reale în lupta împotriva rasismului.

În această săptămână, clubul spaniol RCD Mallorca i-a retras carnetul de membru unui suporter pe perioadă de trei ani, după ce acesta a proferat injurii rasiste la adresa lui Vinicius și a lui Samu Chukwueze, acesta din urmă de la Villarreal.

Vinicius a acuzat recent La Liga că nu ia măsuri contra fanilor rasiști, după ce videoclipuri postate pe rețelele de socializare arătau cum unii fani îl jignesc și aruncă în el cu obiecte.

În februarie, Real Valladolid a suspendat abonamentul anual al unui fan, care l-a abuzat rasial pe Vinicius într-un meci disputat în luna decembrie.

În ianuarie, un manechin cu tricoul nr. 20, care îi aparține lui Vinicius, a fost spânzurat de un pod din apropierea bazei de pregătire a lui Real Madrid, incident investigat de poliția spaniolă ca o posibilă infracțiune motivată de ură.