Hack The Weekend: Două echipe care ar putea da greș în acest final de săptămână

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Hack The Weekend: Două echipe care ar putea da greș în acest final de săptămână
În toamnă, Real Sociedad și Atletico Madrid au terminat la egalitate, scor 1-1
În toamnă, Real Sociedad și Atletico Madrid au terminat la egalitate, scor 1-1
Profimedia
Cine va câștiga marele meci? Ei bine, aceasta este întrebarea cheie pe care fanii și experții sportivi din întreaga lume și-o adresează zilnic. De cele mai multe ori, însă, ei se ghidează mai mult după sentimente și impresii decât după date brute. Răspunsul corect la această întrebare poate fi adesea extrem de valoros, mai ales dacă cifrele sugerează că favoriții ar putea să dea greș.

De aceea, Flashscore, în colaborare cu o echipă de analiști de la compania cehă de date 11Hacks, vă oferă în fiecare vineri o privire de ansamblu bazată pe date despre unde ar putea apărea acele rezultate (ne)așteptate în lumea largă a fotbalului, pentru a vă ajuta să ”driblați” în cele din urmă weekend-ul.

Atletico Madrid - Real Sociedad (duminică)

Real Sociedad a reușit câteva surprize în luna mai sub conducerea antrenorului spaniol Imanol Alguacil, în vârstă de 51 de ani. La începutul lunii, a învins mai întâi pe Real Madrid acasă și apoi a luat toate cele trei puncte de la Barcelona pe Camp Nou. Cu siguranță acestea nu au fost coincidențe, deoarece, în ambele partide, echipa din San Sebastian și-a creat un număr semnificativ de ocazii periculoase și a marcat în total patru goluri.

Datorită acestor două triumfuri valoroase, echipa și-a extins seria de invincibilitate la șapte meciuri și, conform modelelor matematice, are 95% șanse de a se califica direct în faza grupelor Ligii Campionilor cu două etape înainte de finalul stagiunii LaLiga.

Alguacil a învins deja Barcelona și Real, dar poate face același lucru în acest weekend împotriva unei alte participante confirmate în cea mai prestigioasă competiție intercluburi?

Datele sugerează că spaniolul poate face cu siguranță acest lucru. Deși antrenorul lui Atletico, Diego Simeone, este mult mai des creditat în mass-media pentru performanțele excelente ale echipei sale în defensivă, omologul său realizează lucruri la fel de bune în acest sezon.

În timp ce Atletico permite adversarilor săi o medie de 0,91 goluri așteptate pe meci, Real Sociedad stă chiar mai bine, cu doar 0,87. Real Madrid este la fel de eficientă în defensivă.

Deși Sociedad se va confrunta cu al treilea cel mai bun atac din campionat, analiza datelor arată că echipa are un mare potențial de a opri cele mai puternice arme ale lui Atletico. Acestea sunt, în actualul sezon, în principal tranzițiile rapide în atac (doar Athletic Bilbao produce mai multe desprinderi pe meci) și fazele fixe, în special loviturile de colț.

Cu toate acestea, Sociedad este a doua cea mai bună echipă din campionat, după Mallorca, în ceea ce privește media xG permisă pe corner (goluri primite în urma cornerelor), trupa lui Alguacil apărându-se astfel foarte bine la fazele fixe.

Niciunul dintre pilonii obișnuiți ai lui La Real nu ar trebui să lipsească în acest weekend, în timp ce lista de accidentări a lui Atletico este destul de lungă. Morata, Depay, Lemar și Llorente sunt incerți acest meci, în timp ce Simeone nu poate conta pe Mandava, Savic sau portarul Oblak în apărare.

Valenciennes - Grenoble (vineri)

Lupta pentru salvarea de la retrogradare în al doilea eșalon francez este în continuare foarte intensă. Niort și Nimes sunt primele două formații condamnate la retrogradare cu două etape înainte de final, iar acestora li se vor alătura foarte curând alte două echipe, din șapte posibile candidate.

Una dintre ele este Valenciennes, care se află la doar un punct în fața primului loc de retrogradare și va primi pe teren propriu vizita lui Grenoble, ocupanta locului opt. Există două opțiuni în ceea ce privește soarta acestui meci: vizitatorii nu mai au emoții în ceea ce privește zona roșie a clasamentului, astfel încât Grenoble ar putea alinia în primul 11 mai mulți jucători de pe banca de rezerve. În cazul în care vor începe cu echipa ”de bază”, Valenciennes ar putea avea dificultăți serioase, în ciuda avantajului de pe teren propriu.

Din punct de vedere calitativ, Valenciennes este una dintre cele mai slabe echipe din Ligue 2, iar datele indică faptul că potențiala lor retrogradare nu ar fi surprinzătoare.

Împreună cu Annecy, au cel mai slab atac din competiție, generând o medie de doar 0,85 xG pe meci (goluri așteptate/meci), și a doua cea mai slabă apărare, după Niort, deja retrogradată. Echipa nu este ajutată nici de prestațiile slabe ale neexperimentatului goalkeeper Stefan Bajic.

Forma recentă a lui Grenoble
Flashscore

La 9 puncte distanță, Grenoble are o apărare mult mai bună și, mai ales, un sprijin masiv între buturi. Brice Maubleu este adesea criticat pentru deficiențele sale, dar este clar portarul sezonului în ceea ce privește paradele. Datele arată că, dacă în locul său ar fi stat un portar de nivel mediu din Ligue 2, Grenoble s-ar fi aflat foarte probabil în acest moment în zona retrogradării.

Fiți cu ochii pe toate aceste meciuri și s-ar putea să reușiți să driblați în weekend.