Ancelotti îi ia apărarea lui Vinicius după partida cu Valencia. ”La Liga are o problemă cu rasismul”

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Ancelotti îi ia apărarea lui Vinicius după partida cu Valencia. ”La Liga are o problemă cu rasismul”
Ancelotti și Vinicius în partida de pe Mestalla
Ancelotti și Vinicius în partida de pe Mestalla
Profimedia
Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a deplâns faptul că ”La Liga are o problemă cu rasismul”, după incidentele petrecute la meciul pierdut în fața Valenciei, cu 0-1, duminică seara, pe Mestalla, care l-au implicat în mod special pe Vinicius Junior, eliminat pe final de meci.

”Nu mă gândeam să elimini un jucător din cauză de rasism, nu mi s-a mai întâmplat niciodată. Ce s-a întâmplat astăzi (duminică), am mai văzut, dar în această manieră nu. Este inacceptabil. Liga spaniolă are o problemă cu rasismul. Şi problema nu este Vinicius. Vinicius este victima. Dar este o problemă foarte gravă”, a spus antrenorul italian într-o conferință de presă.

Pe tot parcursul meciului, publicul de pe stadionul Mestalla l-a insultat pe jucătorul brazilian. Ancelotti a afirmat cum a auzit stadionul strigând ”mono”, maimuță în spaniolă, dar un ziarist a precizat la conferința de presă că aceștia strigau ”tonto”, care înseamnă imbecil în spaniolă.

”Dar de ce credeți că arbitrul a întrerupt meciul? Pentru că îi striga publicul 'imbecil' lui Vinicius? Nu. Arbitrul a întrerupt meciul pentru că a deschis protocolul rasismului”, a susținut Ancelotti.

În min. 70, Vinicius l-a arătat cu degetul pe un suporter, iar apoi jucătorii au mers să raporteze arbitrului.

”L-am întrebat pe Vinicius dacă vrea să mai continue și voia. Arbitrul mi-a spus că trebuie să continue, că va aplica protocolul dacă se repetă. Dar s-a repetat, pentru că atunci când i-a arătat cartonașul roșu tot stadionul a început să strige maimuță, maimuță. Așa ceva nu poate continua. Sunt trist”, a regretat tehnicianul italian.

Valencia CF, echipă implicată în lupta pentru evitarea retrogradării, a învins la limită pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formația Real Madrid, la capătul unui meci tensionat disputat duminică seara în etapa a 35-a a campionatului de fotbal al Spaniei.

Gazdele au marcat unicul gol al întâlnirii în minutul 32, prin Diego Lopez, distanțându-se la cinci puncte de ”zona roșie” a clasamentului în urma acestui succes.