Ancelotti crede că "întreaga societate are conștiința încărcată" după cazul Vinicius

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Ancelotti crede că "întreaga societate are conștiința încărcată" după cazul Vinicius
Ancelotti discută cu Vinicius la Mestalla
Ancelotti discută cu Vinicius la Mestalla
JAVIER SORIANO / AFP
Italianul a apărut la o conferință de presă după ultima victorie a echipei sale, care a revenit pe locul al doilea datorită remizei obținute de Atletico Madrid în deplasare la Espanyol.

Carlo Ancelotti (63 de ani) a vorbit foarte puțin despre meciul cu Rayo Vallecano și foarte mult despre Vinicius Junior (22 de ani), principalul absent din echipă din cauza unor probleme la genunchi. Acesta a fost inițial suspendat, dar oficialii federației au a decis să îi ridice interdicția, o împrejurare despre care s-a vorbit mult și care, în practică, nu a avut consecințe. El a pus sub semnul întrebării participarea sa la meciul cu Sevilla și a comentat, de asemenea, că "este bine din punct de vedere al stării sale mentale".

Antrenorul lui Real Madrid a fost "surprins" să afle că i-a fost ridicată pedeapsa și și-a exprimat părerea pe această temă.

"Au evaluat doar comportamentul lui Vinicius și situația a fost mult mai complexă. Mi se pare o decizie corectă. Este o problemă foarte complicată. Aș vrea să cred că a fost o greșeală fără rea credință", a spus el despre eroarea gravă făcută de VAR, care a ignorat actele violente ale lui Giorgi Mamardashvili și Hugo Duro.

Un înainte și un după

Ancelotti este optimist în ceea ce privește posibilitatea ca scandările rasiste să nu se mai audă din nou pe un stadion și crede, de asemenea, că există chiar semne ale unui punct de cotitură.

"S-au întâmplat multe în ultimele zile. Întreaga societate a devenit conștientă de acest lucru și ar putea fi o bună oportunitate acum că s-au luat măsuri. Este un pas înainte foarte important și sperăm că se va putea rezolva în curând".

Ancelotti, în timpul meciului cu Getafe
JAVIER SORIANO / AFP

Fostul jucător al Milanului nu cere "nimic de la nimeni" în fața următoarei (și ultimei) partide de la Madrid, deși insistă că "sunt lucruri care se pot face și altele care nu se pot face". Pe de altă parte, el a făcut o referire implicită la scuzele lui Javier Tebas față de extrema braziliană.

"Toată lumea își dă seama ce se întâmplă. Societatea noastră este plină de oameni foarte inteligenți, mai ales în Spania, care iau și decizii. Să sperăm că problema se va termina".

Încântat de Fran García

Dacă a existat un jucător care a făcut diferența miercuri, acesta a fost Rodrygo Goes, care a făcut un gest de susținere pentru coechipierul și prietenul său, lucru pe care antrenorul nu l-a putut vedea.

"Toți jucătorii de lângă el sunt foarte afectați, pentru că i-a fost greu să asimileze tot ce s-a întâmplat. Este vorba de a arăta apropierea față de un coechipier", a explicat Carletto presei.

"El este un jucător important și un titular incontestabil. Are o progresie foarte bună. Anul trecut a fost decisiv jucând mai puțin. Încă nu este la cel mai bun nivel al său, dar este foarte aproape", a comentat el despre Rodrygo, care a făcut un pas înainte și a împărțit în numeroase rânduri echipa cu Vini, care este "foarte important" pentru interesele Albilor pentru cât de mult contribuie "atât la goluri, cât și la pase de gol".

JAVIER SORIANO / AFP
Rodrygo, clave ante el Rayo

În cele din urmă, a făcut puțină lumină asupra disconfortului suferit de Karim Benzema, "o tăietură la picior în prima repriză care l-a deranjat puțin", și l-a lăudat pe Fran García, care va fi sub ordinele sale peste câteva luni:"Este un fundaș stânga care are multă energie, este foarte rapid cu mingea și atacă foarte bine. Este un profil bun pentru noi și va fi aici și la anul".