”Atac” la Ter Stegen. Preşedintele lui Bayern crede că Neuer va redeveni titular în poarta Germaniei

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
”Atac” la Ter Stegen. Preşedintele lui Bayern crede că Neuer va redeveni titular în poarta Germaniei
Manuel Neuer
Manuel Neuer
AFP
Portarul Manuel Neuer a trecut cu bine peste perioada lungă de indisponibilitate şi dacă va continua să apere la fel de bine va deveni din nou prima alegere pentru poarta naționalei de fotbal a Germaniei, este ceea ce crede preşedintele lui Bayern Munchen, Herbert Hainer.

Neuer, 37 de ani, a revenit pe teren la sfârşitul lunii octombrie, după aproape un an de absență din cauza fracturii la picior suferite la schi în decembrie 2022.

El a disputat deja trei meciuri, iar în derby-ul cu Borussia Dortmund (4-0) din weekend-ul trecut a risipit orice dubii în privința forma lui.

''Se pare că este deja pe drumul către vechea lui formă'', a spus Hainer într-un interviu pentru cotidianul Abendzeitung.

''Când va reuşi asta, niciun alt portar nu ar trebui să fie în poarta echipei naționale, pentru că Neuer va fi pur şi simplu cel mai bun'', a adăugat Hainer.

Neuer a jucat ultimul său meci la națională contra Costa Ricăi, la CM 2022 din Qatar.

Marc Andre ter Stegen, de la FC Barcelona, a fost prima alegere la Mannschaft în timpul absenței lui Neuer şi ”catalanul” vrea să-şi păstreze și pe mai departe rolul de titular şi la EURO 2024, care va avea loc în Germania.

De altfel, și Manuel Neuer a admis fair play că ter Stegen este ''cu siguranță numărul unu în acest moment''.

Hainer a cerut răbdare în legătură cu o reînnoire a contractului lui Neuer cu Bayern, care expiră la finele acestui sezon. Portarul joacă la clubul bavarez din 2011 şi a câştigat în fiecare sezon titlul în Bundesliga, pe lângă alte trofee precum Liga Campionilor (2013, 2020).

''Dacă totul se dezvoltă aşa cum s-a întâmplat recent, nu mai este nimic de spus împotriva prelungirii. Dar îi dăm timp lui Neuer acum şi apoi conducerea sportivă va discuta cu el fără patimă şi emoție'', a spus Hainer.