"Un fenomen": Neuer îl laudă pe Kane în timp ce Bayern doboară recorduri în Liga Campionilor

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
"Un fenomen": Neuer îl laudă pe Kane în timp ce Bayern doboară recorduri în Liga Campionilor
Harry Kane sărbătorește deschiderea scorului pentru Bayern
Harry Kane sărbătorește deschiderea scorului pentru Bayern
AFP
Căpitanul lui Bayern Munchen, Manuel Neuer (37 de ani), l-a numit pe Harry Kane (30 de ani) "un fenomen", după ce atacantul a marcat două goluri în ultimele 10 minute pentru a învinge miercuri Galatasaray cu 2-1, asigurând echipei un loc în faza eliminatorie a Ligii Campionilor.

"Înainte de meci am vorbit despre cum ne putem baza pe el",  a declarat Neuer pentru DAZN. "Este un fenomen și suntem mândri că joacă în echipă".

Bayern câștigase ultimele 16 meciuri consecutive din faza grupelor Ligii Campionilor, dar cu scorul de 0-0 cu 10 minute înainte de final, seria părea să se încheie.

Kane a intrat însă în acțiune, reluând cu capul o lovitură liberă executată de Joshua Kimmich, pentru a-și aduce echipa în avantaj.

Golul a trecut peste două verificări de offside, dar Kane nu a terminat, marcând din nou cu patru minute înainte de final, pentru a pecetlui victoria și pentru a ajunge la un număr remarcabil de 19 goluri în 15 meciuri în toate competițiile de când a venit de la Tottenham în vară.

"Mă bucur", a spus Kane despre începutul său fulminant în Germania.

"De aceea m-au adus aici. Ca atacant, îmi place să înscriu goluri, îmi place să fiu pe teren și, cel mai important, îmi place să câștig meciuri".

Cedric Bakambu a marcat în prelungirile prelungirilor pentru a le da speranțe oaspeților, dar Bayern a rezistat pentru și a obținut victoria.

Galatasaray a plecat din nou cu mâna goală, după ce a pierdut și în tur cu 3-1, dar se poate califica în continuare în grupă cu două meciuri rămase de disputat.

Harry Kane sărbătorește după ce a dus Bayern la 2-0.
AFP

"Ne așteptam la un meci greu, dar cred că am jucat mai bine", a spus Kane.

"Am crescut în a doua repriză. În general, am meritat să câștigăm și sunt fericit că ne-am calificat".

Managerul lui Bayern, Thomas Tuchel, a declarat că echipa sa a fost "puțin neglijentă" și "ineficientă ", dar crede că "poate a simțit tensiunea" de a juca la doar câteva zile după ce a învins cu 4-0 pe Borussia Dortmund.

De șase ori câștigătoare, Bayern are acum 38 de meciuri fără înfrângere în faza grupelor, un record în Liga Campionilor.