Xavi: "Este etapa ideală pentru a arăta ceea ce știm. Este momentul să vorbim pe teren"

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Xavi: "Este etapa ideală pentru a arăta ceea ce știm. Este momentul să vorbim pe teren"

Xavi, la conferința de presă oficială a UEFA
Xavi, la conferința de presă oficială a UEFAFC Barcelona
Xavi (44 de ani) a arătat entuziasm la conferința de presă premergătoare partidei din optimile Champions League împotriva italienilor de la Napoli.

Pentru antrenor, important nu este viitorul său. "Nu mă simt ca și cum aș juca pentru el acum. Am un entuziasm și o motivație imensă", a declarat el înaintea meciului cu napoletanii. Ceea ce este important este ca echipa să răspundă pe teren și să obțină un rezultat bun pentru meciul decisiv din retur.

"Trebuie să fim puțin mai precauți, dar cu identitatea noastră. Vom merge să câștigăm, ca întotdeauna. Un egal pentru Barça nu este un rezultat bun. Apoi, în funcție de circumstanțe, vom vedea dacă este bun sau nu. Dar trebuie să ținem cont că ei vor trebui să viziteze Montjuic", a avertizat el.

Pentru a atinge acest obiectiv și pentru a aborda returul cu mai multe garanții, Xavi consideră că este esențial ca jucătorii săi să arate cea mai bună versiune a lor. "Este etapa ideală și perfectă pentru a arăta ceea ce știm. Este timpul să vorbim pe teren. Liga Campionilor înseamnă emoție, speranță, motivație pentru a ajunge în sferturile de finală. Cred că este cea mai mare competiție la nivel de club".

Un Napoli cu un mare semn de întrebare

Schimbarea antrenorului napoletanilor l-a surprins pe Xavi: "Napoli a schimbat antrenorul într-un mod surprinzător, dar este cineva care cunoaște clubul. Nu este ușor pentru noi, pentru că nu știm cum va fi jocul odată cu schimbarea antrenorului.

O atenție sporită va fi acordată celor trei jucători din atacul italienilor. "Sunt foarte puternici, mai ales cei trei atacanți. Va fi esențial să ne apărăm bine, pentru ca ei să nu genereze contraatacuri. Vedem cum pot juca, ce formație vor folosi. Dar nu formația este importantă, important este ca noi să fim buni", a subliniat el.

Și de aceea se așteaptă la ce e mai bun din partea vedetelor sale. "Pentru Lewandowski, pentru Frenkie, pentru Pedri. Este o scenă perfectă pentru a-ți arăta talentul și personalitatea".

Citește și: Start important în era Calzona la Napoli: "Puține cuvinte pentru că avem nevoie de fapte”