Ancelotti îl egalează pe Ferguson în clasamentul antrenorilor cu cele mai multe prezențe în CL

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Ancelotti îl egalează pe Ferguson în clasamentul antrenorilor cu cele mai multe prezențe în CL
Ancelotti, o legendă și mai mare
Ancelotti, o legendă și mai mare
@RealMadrid
Italianul va depăși recordul scoțianului și ar putea atinge pragul de două sute de partide în Liga Campionilor în sezonul viitor, asta dacă va continua la conducerea Realului, așa cum a promis recent Florentino Pérez.

Carlo Ancelotti (63 de ani) este o legendă vie. A stabilit deja mai multe recorduri ca antrenor. Indiferent care va fi rezultatul în meciul cu Manchester City, figura sa pe Santiago Bernabéu va fi legendară.

A câștigat Liga Campionilor în 2014, a repetat succesul în 2022 și a câștigat recent Copa del Rey, o competiție care părea uitată. În plus, a câștigat și LaLiga Santander în sezonul trecut, cu o diferență uriașă față de Barcelona.

Italianul este antrenor de mai bine de două decenii și s-a aflat aproape întotdeauna la cârma unor cluburi cu aspirații mari: La Milan în Italia, Bayern Munchen în Germania, Chelsea în Anglia sau Paris Saint-Germain în Franța.

Acest lucru facilitează câștigarea titlurilor, dar trebuie să îți îndeplinești obiectivele pentru a putea antrena la cluburi puternice.

Ancelotti a ajuns la 190 de prezențe în competiția continentală și l-a egalat pe Sir Alex Ferguson, care s-a retras de mai mulți ani și nu mai are nicio șansă să-l depășească pe antrenorul madrilenilor.

Odată ce meciul retur împotriva lui City se va termina, el îl va depăși pe fostul tehnician de la Manchester United.

La doar două meciuri în urma sa se află Arséne Wenger, care acum trăiește fotbalul într-un alt mod, în cazul său în calitate de director de dezvoltare a fotbalului mondial FIFA. 

Pep Guardiola și José Mourinho, ambii încă în activitate, nu puteau lipsi din acest clasament. 

Catalanul are 159 și se îndreaptă către 160 miercurea viitoare, ceea ce îl va plasa pe locul patru.

Portughezul, pe de altă parte, a concurat sezonul trecut în Conference League, iar acum se află cu AS Roma în Europa League. Dacă va reuși să cucerească trofeul, asta i-ar asigura o participare în Liga Campionilor (151 până în prezent).