LeBron James ia în calcul retragerea, după ce LA Lakers a pierdut finala Conferinţei de Vest

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
LeBron James ia în calcul retragerea, după ce LA Lakers a pierdut finala Conferinţei de Vest
LeBron James mai are doi ani de contract cu Los Angeles Lakers
LeBron James mai are doi ani de contract cu Los Angeles Lakers
Profimedia
LeBron James, superstarul campionatului profesionist nord american de baschet (NBA), a pus sub semnul întrebării viitorul său ca jucător, după eșecul suferit de echipa sa, Los Angeles Lakers, în finala Conferinței de Vest, afirmând că se gândește la o posibilă retragere.

Un cutremur de mică magnitudine, deocamdată, s-a produs în NBA atunci când postul american de televiziune ESPN, prin vocea unuia dintre reporterii săi care a vorbit cu ”King James” pe coridoarele Crypto.com Arena, la finalul meciului de luni seară cu Denver Nuggets, a declarat ca baschetbalistul în vârstă de 38 de ani ia în calcul această posibilitate.

Cu câteva minute mai devreme, James a fost criptic la conferința de presă de la finalul meciului, atunci când a răspuns la întrebarea despre cum vede sezonul următor.

”Vom vedea ce se întâmplă.... Nu știu, nu știu. Am multe la care să mă gândesc, ca să fiu sincer. Personal, în ceea ce privește baschetul, am multe lucruri la care să mă gândesc”, a spus LeBron James, marcat evident de dezamăgirea eșecului categoric suferit de Lakers, care a pierdut toate cele patru meciuri cu Nuggets din finala Vestului.

Marea vedetă a californienilor a dat totul pe parchet în meciul de luni, pentru a-și menține echipa în cursă și a reușit să înscrie în total 40 de de puncte, 31 dintre ele în prima repriză, un nou record personal.

James s-a declarat mulțumit de evoluția sa din play-off, după ce a stat mult timp în afara terenului în sezonul regulat, din cauza problemelor medicale.

”Cred că a mers bine, deși nu-mi place să spun că a fost un an de succes, pentru că nu joc pentru altceva decât să câștig titluri în această etapă a carierei mele”, a explicat el.

”Nu mă mulțumesc doar să particip la o finală de conferință. Am făcut-o, des. Şi nu este distractiv pentru mine să nu pot participa la o finală de campionat”, a adăugat starul lui Lakers.

LeBron James mai are doi ani de contract cu franciza din Los Angeles, ultimul dintre sezoane fiind opțional. Dar el și-a afirmat mereu dorința de a rămâne baschetbalist cel puțin până la 40 de ani, pentru a juca alături sau împotriva fiului său cel mare, Bronny. Acesta va începe primul său sezon universitar la Universitatea din Carolina de Sud și va avea vârsta legală pentru a putea fi recrutat eventual de o echipă din NBA în sezonul 2024-2025.